Hlavní obsah

Otec a syn Hrdličkové postoupili do semifinále MS v kolové

Dornbirn

Otec a syn Hrdličkové postoupili na mistrovství světa v sálové cyklistice v rakouském Dornbirnu do semifinále turnaje v kolové. Jejich soupeřem budou bratři Bernd a Gerhard Mladyové, s nimiž čeští reprezentanti prohráli v úvodním pátečním zápase 3:6. Bez porážky prošli první částí turnaje obhájci posledních čtyř prvenství Rakušané Patrick Schnetzer s Markusem Bröllem.

Článek

Hrdličkové dnes prohráli se Švýcarskem 4:6 a s Rakouskem 3:11. Pak porazili Francii 4:3 a Belgii 6:5. Naposledy získali čeští sáloví cyklisté medaili před třemi lety na šampionátu v Brně, kde Petr Skoták s Pavlem Šmídem skončili v kolové třetí. Před rokem ve Stuttgartu obsadil Jiří Hrdlička senior s Pavlem Loskotem čtvrté místo.

V krasojízdě dvojic open v německém souboji překvapivě zvítězili Serafin Schefold s Maxem Hausmanem. Čtyřnásobní mistři světa a vítězové základní části bratři Andre a Benedikt Bugnerové finálovou sestavu pokazili a byli druzí. Titul mezi ženami získala jejich krajanka Milena Slupinová, česká krasojezdkyně Adéla Přibylová skončila devátá.

Z českých zástupců zasáhne v neděli do soutěží krasojezdců Jakub Mašek.

MS v sálové cyklistice v Dornbirnu (Rakousko):
Krasojízda:
Ženy: 1. Slupinová 184,22, 2. Brandová (obě Něm.) 183,29, 3. Mathisová (Rak) 170,10, ... 9. Přibylová (ČR) 115,84.
Dvojice open: 1. Schefold, Hanselman 164,28, 2. A. Bugner, B. Bugner (všichni Něm.) 153,76, 3. Burn, Hammerschmidtová (Švýc.) 145,43.
Kolová:
Konečné pořadí základní části: 1. Rakousko (Schnetzer, Bröll) 13, 2. Švýcarsko (Schneider, Planzer) 12, 3. Německo (G. Mlady, B. Mlady) 10, 4. ČR (Hrdlička sen., Hrdlička jun.) 6, 5. Belgie (Damen, Dirikx) 1, 6. Francie (Meyer, Seyfried) 1.
Program semifinále: Německo - ČR, Švýcarsko - Belgie. Rakousko postoupilo přímo.

Reklama