Hlavní obsah

Sparta je ve finále poháru a slibuje Chrudimi odvetu za porážku v lize

Futsalová Sparta jede a může si odškrtnout první splněný cíl sezóny. Pražský klub, který odstartoval v létě projekt „nová Sparta", totiž vyhrál 2:1 nad Helasem Brno a postoupil do finále poháru. Tam si zahraje proti tuzemskému suverénovi z Chrudimi. „Naším cílem bylo dostat se do finále poháru a budeme chtít i do finále ligy. Pak přijde další krok, když budeme soutěže chtít vyhrát," plánuje trenér pražského klubu Beni Simitči.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Futsalová Sparta měla na startu nové sezóny nejvyšší ambice. Teď je začíná naplňovat, postoupila do finále pohárové soutěže-

Článek

Sparta a její fanoušci se tak můžou těšít na další měření sil dvou nejlepších českých celků. Chrudimi má co oplácet, první vzájemný duel v nejvyšší soutěži prohrála 2:7. „Budeme tvrdě pracovat, aby byl náš výkon lepší," slibuje trenér pražského týmu. „Bude to pro náš nový tým první finále a ligový zápas se nebude opakovat, všechno jsme si s hráči probrali," dodává.

Ligový duel ve prospěch hostů zlomil gól sekundu před koncem poločasu, Chrudim šla do kabin s náskokem 2:0 a Sparta musela riskovat. Úřadující mistr ji nemilosrdně trestal. „Chrudim je zkušená a dokázala toho využít," uvědomuje si Simitči. Přitom zdůrazní, jak moc jemu i celému týmu na utkání záleželo. Třeba hvězdný Wilde šel do utkání i zraněný. „Chtěl pomoci týmu, chtěl hrát. Když se takový hráč rozhodne jít do zápasu, tak mu to přece nezakážete. Je ale jasné, že kdyby to byl jiný soupeř, tak by Wilde nenastoupil," dodává směrem k předchozímu duelu s Chrudimí trenér Sparty.

Ten kromě týmu staví úkol i před marketingového ředitele klubu Jaromíra Blažka. Přál by si totiž, aby ve finále poháru byla sparťanská aréna, kde se bude finále hrát, narvaná k prasknutí. „Všichni bychom si přáli, aby byl plný dům. Věřím, že nás fandové Sparty přijdou podpořit," dodává.

Reklama

Související témata: