Hlavní obsah

Holka magor. Česká železná lady má v plánu rekordních 1600 shybů!

Sokolov

Přezdívku „Železná lady“ si Lenka Strolená určitě zaslouží. Její hlavní doménou je teď silový trojboj, shybování a street workout. Cizí jí ale není žádný sport. Je těžké najít nějaký, který by ještě nevyzkoušela. A když by se měla jediný den obejít bez něj, nebylo by s ní k vydržení. „Přátelé mi říkají, že jsem magor, ale už si na to zvykli,“ přiznává s úsměvem.

Železná lady Lenka StrolenáVideo: Sport.cz

 
Článek

Na kontě už má řadu rekordů v silovém trojboji, teď by k nim chtěla přidat i jeden ve shybech. Dva dny před Vánocemi by jich v domovském fitness centru Ural v Sokolově chtěla udělat 1600. „Shyby si rozděluju do minuty. Udělám dva, tři shyby, pak si dám krátký odpočinek a jdu znovu nahoru. Do minuty je to tak pět až šest shybů," vysvětluje, jak rekord v šestihodinovce probíhá. Jak se ke shybům dostala a jaké jsou její další mety, to se už dozvíte v našem videu.

O tom překonávat svoje hranice sní teď Lenka Strolená také v silovém trojboji (dřep, bench press, mrtvý tah). „Na trojboji mě přitahuje hlavně to, že i když jste menší, můžete utáhnout trojnásobek svojí váhy," dodává. Zlepšení v trojboji má ale jeden háček. Aby bylo skutečně razantní, musela by se věnovat pouze jemu a ostatní sporty odsunout stranou. A to „Železná lady" odmítá. „To u mě nejde. Chci dělat všechno!"

Reklama