Hlavní obsah

Jarda byl super, je nadšená Sáblíková, která si píše s Jágrem

Neprožívá ideální sezónu. Problémy se zády jí nedovolují útočit na nejvyšší posty tak, jak je zvyklá. Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou čeká poslední závodní víkend v letošním roce. Světový pohár se jede Salt Lake City. A zde to má držitelka tří zlatých olympijských medailí ráda.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Martina Sáblíková v závodu na 3000 metrů v rámci SP v Heerenveenu.

Článek

„Je tu krásné počasí, azuro, když se podívám z okna, tak vidím obrovské město a hory. Strašně se mi to líbí, úplně mě to nabíjí. Mám z toho pozitivní náladu. Obecně mám ráda svěťáky v Americe a Kanadě, lidi tady jsou hrozně v pohodě," je nadšená Sáblíková, která se do Utahu přesunula z Calgary, kde závodila minulý týden.

Sice ji čekají závody, ale tady také relaxuje, dráhy v Calgary a v Salt Lake City má ráda. Má také ráda hokej, na ten se nedostala, přesto byla ve spojení s Jaromírem Jágrem, který za Plameny hraje. Ten přislíbil lístky na utkání a svůj slib splnil.

„Jarda byl super. Zařídil to. Masér byl nadšený, strašně si to pochvaloval, silný zážitek. I když jsem nemohla jít, což mě mrzí, protože na NHL a Jardu Jágra bych strašně chtěla, tak už jen to, že si můžu psát s Jágrem, je super," byla nadšená rodačka z Nového Města na Moravě i za fyzioterapeuta Jana Cuřína, který viděl NHL na vlastní oči.

Po hokeji přišly na řadu i lyže

Nezůstalo nakonec jen u hokejového zápasu, došlo i na lyžaře. Osobně se setkala s trenérem Ester Ledecké Tomášem Bankem. Světový pohár ve sjezdovém lyžování se totiž ve stejném termínu konal v Lake Louise. "Pokecali jsme, je to fajn týpek. Měla jsem radost, že v Calgary bylo asi dvacet lidí z Česka. Přijeli na hokej, když už tam byli, stavili se na rychlobruslení, což mě potěšilo," uvedla Sáblíková, kterou čeká hlavní závod v neděli, kdy pojede trojku. Ještě uvažuje o startu na 1500 metrů.

Sáblíková stále čeká v sezóně na výhru. Jejím nejlepším výsledkem je třetí místo ze závodu na 5000 metrů ve Stavangeru.

Závody v USA vyvrcholí kvalifikace na olympijské hry v Pchjongčchangu, kam se již Sáblíková a Karolína Erbanová na svých hlavních tratích prakticky kvalifikovaly. Na patnáctistovce by měla mít zajištěnou účast i Nikola Zdráhalová.

Reklama