Hlavní obsah

Ruská krasobruslařka Zagitovová vyhrála finále Grand Prix

Patnáctiletá ruská krasobruslařka Alina Zagitovová ovládla při svém premiérovém startu finále seniorské Grand Prix v Nagoji. Úřadující juniorská mistryně světa rozhodla skvělou volnou jízdou, díky níž vylepšila letošní maximum na 223,30 bodu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Patnáctiletá ruská krasobruslařka Alina Zagitovová ov Nagoji.

Článek

Soutěž tanečních párů vyhráli Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, kteří tak ukončili vítěznou sérii Kanaďanů Tessy Virtueové a Scotta Moira. Ve sportovních dvojicích potvrdil výhrou velké ambice v olympijské sezoně německý pár Aljona Savchenková, Bruno Massot.

Zagitovová, jež v minulé sezoně vyhrála finále juniorské Grand Prix, figurovala po krátkém programu na druhém místě, stejně jako při předchozích letošních výhrách v seniorské Grand Prix ale předvedla takřka bezchybnou volnou jízdu. V její druhé polovině zvládla čistě mimo jiné kombinaci trojitých skoků a vyhrála před krajankou Marií Sotskovovou. Vicemistryně světa Kaetlyn Osmondová z Kanady, jež po krátkém programu vedla, klesla na třetí místo.

Dvojnásobní olympijští šampioni Virtueová a Moir sbírali vítězství od svého návratu k soutěžím po dvouleté pauze na Kanadské brusli 2016. Tentokrát ale nestačili na vicemistry světa, kteří předvedli působivé představení za doprovodu Měsíční sonáty.

Savchenková s Massotem vylepšili letošní kombinované maximum sportovních dvojic na 236,68. Mistři světa Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny skončili druzí, třetí místo obsadili Kanaďané Meagan Duhamelová a Eric Radford.

Finále seriálu Grand Prix v krasobruslení v Nagoji (Japonsko) - konečné pořadí:
Ženy:
1. Zagitovová 223,30
2. Sotskovová (obě Rus.) 216,28
3. Osmondová (Kan.) 215,16.
Sportovní dvojice:
1. Savchenková, Massot (Něm.) 236,68
2. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (Čína) 230,89
3. Duhamelová, Radford (Kan.) 210,83.
Taneční páry:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 202,16
2. Virtueová, Moir (Kan.) 199,86
3. Shibutaniová, Shibutani (USA) 188,00

Reklama