Hlavní obsah

Putin: Ruský dopingový skandál byl načasován politicky

Moskva

Načasování dopingového skandálu kolem ruského sportu se řídilo termíny v politickém kalendáři. Prohlásil to dnes v Moskvě prezident Vladimir Putin. Přidal se tak k názoru ruských médií, že skandál má ovlivnit tamní politickou scénu před březnovými prezidentskými volbami.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimír Putin.

Článek

Putin přiznal, že vinu na aféře nese částečně samo Rusko, protože reálné případy dopingu byly skutečně odhaleny. Doufá, že Rusko bude s mezinárodními antidopingovými orgány a Mezinárodním olympijským výborem udržovat konstruktivní vztahy a bude s nimi "klidně" spolupracovat. "Budeme ale hájit ruské sportovce, a to i před občanskými soudy," upozornil kremelský šéf.

Výkonný výbor MOV minulý týden vyloučil Rusko z únorových olympijských her v Pchjongčchangu. Pod neutrální vlajkou a s označením "olympijský sportovec z Ruska" budou moci v Koreji startovat pouze prokazatelně "čistí" ruští sportovci. MOV vycházel ze závěrů dvou komisí, které prověřovaly podezření ze státem řízeného dopingu v Rusku a případy podvodů při olympijských hrách 2014 v Soči.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články