Hlavní obsah

Miliardář Vítek získal kontrolu nad dostihy v Chuchli

Aktualizováno

Miliardář Radovan Vítek získal kontrolu nad dostihy v pražské Velké Chuchli. Vítkova rodina získala podíl 93,6 procenta ve společnosti Turf Holding, která přes další firmy pořádá dostihy a vlastní budovy a část pozemků závodiště. Oznámil to dnes v tiskové zprávě mluvčí Vítkovy realitní skupiny CPI Property Group Jan Burian. Podle něj chce Vítek dostihy zachovat, nově se zaměří i na parkur.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Během příštího roku představíme novou vizi chuchelského závodiště, ze kterého chceme vybudovat velký a moderní jezdecký areál, který by se plně vyrovnal podobným areálům ve světě," sdělila Vítkova manželka Marie Vítková. Miliardářova rodina plánuje podle vyjádření CPI investice do závodiště v řádu stovek miliónů, například modernizaci stávající dráhy pro rovinové dostihy, vybudování nového parkurového závodiště nebo modernizaci zázemí pro koně a jejich vlastníky i diváky.

Akcionáři Turfu byli dosud převážně majitelé nebo chovatelé anglického plnokrevníka. Ani původní akcionáři ani CPI nezveřejnili, za kolik Vítkova rodina většinový podíl v holdingu získala. Podle časopisu Forbes se na trhu hovoří o částce kolem 170 miliónů korun.

Pod Turf Holding patří firma Turf Praha, která vlastní budovy v areálu chuchelského závodiště a část pozemků, a také firmy TMM a TOTO CZ. TMM je pořadatelem dostihů ve Velké Chuchli a TOTO CZ je sázková kancelář vystupující pod značkou Betino.

Většina pozemků pod závodištěm ale patří státu, který se zatím stavěl proti prodeji pozemků. "Rozhodl jsem, že státní majetek v rámci dostihového závodiště nerozprodáme, a to s ohledem na jeho rozsah a význam pro pořádání dostihů v hlavním městě," uvedl v listopadu tehdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Podle Forbesu Vítkova rodina již dříve nabídla státu za tyto pozemky 90 miliónů a o odkupu bude zřejmě nyní znovu vyjednávat. V dnešní tiskové zprávě Vítkovi podmínili své investice do závodiště právě vyřešením situace kolem vlastnictví pozemků.

Reklama