Hlavní obsah

Ze sportovce manažerem. Je to boj, přiznává Koukal

Praha

Je osmnáctinásobný mistr republiky ve squashi. Aktivní sportovní kariéře ale dává čtyřiatřicetiletý Jan Koukal pomalu vale. Teď většinu času stráví tím, že se stará o vybrané sportovce. „Přechod z hráče do manažerské funkce byl celkem přirozený. Hlavně je to o poznávání. Každý z nich je úplně jiný, což je boj, ale den ode dne je to lepší,“ pravil na neformálním setkání s novináři.

Foto: Petr Horník, Právo

Squashista Jan Koukal

Článek

Do jeho líhně patří rychlostní kanoista Josef Dostál, beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou, freestylový motokrosař Petr Pilát, lyžařka Kateřina Paulathová, kickboxerka a MMA zápasnice Sandra Mašková a MMA zápasník Miloš Petrášek.

O všechny tyto sportovce se Koukal stará. Hlavně jim pomáhá řešit komunikaci s médii. „Je to o poznávání. Každý z nich je jiný, a tím pádem musím vše dělat na míru. Někdy je to boj, ale zlepšuju se, den ode dne je to lepší," řekl.

„Jak se o ně starám, tak mám od každého jeho kalendář akcí, takže teď každé ráno vstanu a koukám se, co budu vlastně dělat," dodal.

Junior mezi veterány

Jak on sám říká, vše má své pro a proti. „Třeba manželka je ráda, že už necestuji tolik jako dřív, a když už někam jedu, vezmu ji sebou," směje se Koukal.

Na aktivní kariéru ale ještě nezanevřel. V červenci se chystá na veteránské mistrovství světa do Spojených států amerických. „Mě bude čerstvě pětatřicet, čili už věkově budu do této kategorie spadat. Budu takový junior mezi veterány. Na tento turnaj je potřeba být připravený hlavně fyzicky, squash hrát nezapomenu," ujišťuje.

S tréninkem začne v polovině ledna. „Teď jedu na tři týdny na dovolenou. Na tu se těším, protože si odpočinu. Poté zas musím normálně fungovat," uzavřel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články