Hlavní obsah

Vypadáš jako dort! A ty jsi zase král steroidů. Boxeři se do sebe pustili mimo ring

Praha

Dvě věty a je přiloženo pod kotel boxerských emocí. Bitva těžkých vah se blíží. Novozélanďan Joseph Parker označil Brita Anthonyho Joshuu za krále steroidů. Ten to samozřejmě odmítá, předtím si ale on rýpl do soupeře, prý vypadá jak dort. Bitva neporažených propukla už před 31. březnem, kdy opravdu dojde na pěsti v Cardiffu.

Foto: Profimedia.cz

Brit Anthony Joshua (vlevo) a Novozélanďan Joseph Parker na tiskové konferenci v Londýně.

Článek

Angličan Joshua je považován za jedničku této váhové kategorie - 20 zápasů, 20 výher, 20 k.o. Proti němu se postaví bijec, který má v ringu 24 soubojů, 24 vítězství a 18 k.o. Očekávat se dá bitva jako řemen. Ostří je ale nabroušeno už nyní, hodně týdnů dopředu. Vyrukovat s anaboliky je těžký kalibr.

Ve hře budou pásy čtyř organizací: WBA, WBO, IBF a IBO.

Joshua měl poznámky k postavě soupeře, což se 112kilovému boxerovi z Nového Zélandu nelíbilo a vyslal do světa cosi o králi steroidů, že Joshuova muskulaturní postava není zcela přirozená.

Vypadáš jako dortík

„Vypadá jako dortík," řekl Joshua v rozhovoru pro BBC. „Můžeš mi říkat král dortů, ty jsi král steroidů. Neobviňuji ho ze zneužívání steroidů, ale říkám, že je to možné. Existuje mnoho způsobů, jak se vyhnout dopingovému testu," vrátil Parker úder v rozhovoru pro novozélandskou stanici Radio Sport.

Joshua podle svých slov, které uveřejnil server independent.co.uk, má ruce čisté a bojuje proti dopingu. „Na tři měsíce dopředu musím napsat, kde který den budu, abych mohl být testován," řekl Angličan. A dodal.

„Taková obvinění slyšel i Kličko. Zvykli si nerespektovat styl, výkon. Myslím, že on byl fenomenální boxer. Lidé prostě říkají věci a pak na ně zapomenou. Ty dáváš údery, lidé mluví. Během zápasu zjistíte, jestli jsem skutečně super člověk, nebo jestli mám nadlidskou sílu, kterou si on myslí, že mám."

Ve hře je více než 30 miliónu dolarů

Joshua boxoval naposledy v říjnu a porazil Carlose Takama, předtím v dubnu poslal do sportovního důchodu Vladimira Klička. Parker bojoval naposledy v září, nestačil na něj Hughie Fury. V minulém roce měl celkem dva zápasy.

Velký zápas a hodně financí. Kolik je přesně ve hře, se neví, ale má jít o částku přesahující 30 miliónů dolarů, kde Joshua sebere 67 procent. Jeho sok třetinu.

„Každý zápas musíme zaplatit 30 tisíc liber, abychom zajistili, že jsou boxeři testováni. Jakmile je smlouva podepsána, probíhají testy. Je tu také UKAD (Anglická Antidopingová Agentura), která prostřednictvím Britské boxerské asociace může provádět náhodné testy 365 dnů v roce," přidal se Angličanův manažer Eddie Hearn. „On (Joshua) prosazuje čistý sport," dodal.

Reklama