Hlavní obsah

Zedník z Kamerunu padl, historii psal šampión těžké váhy

Narazil. Po deseti výhrách, kdy soupeře nemilosrdně a předčasně kosil, prohrál. Francis Ngannou padl na akci UFC 220. Porazil ho zkušený Američan Stipe Miočič, šampión těžké váhy. Jedenatřicetiletý Kamerunec, který byl kdysi také bezdomovcem, nestačil o víkendu v Bostonu na o čtyři roky staršího bijce, který potřetí obhájil svůj pás nejprestižnější MMA organizace.

Foto: Facebook: Stipe Miočič

Stipe Miočič, král těžké váhy v UFC.

Článek

Hory svalů, kde může rozhodnout jedna rána. Jedna přesně trefená a smrtící. V tomto případě to neplatilo a Ngannou musel v kleci vydržet všech pět kol po pěti minutách. Kamerunec se snažil zasáhnout, ale Američan vše ustál, měl pohyb, což byla jeho výhoda. On zapisoval u rozhodčích údery.

Dále zkušenost a fyzička proti ranařovi. To rozhodlo a Miočič zůstal šampiónem těžké váhy UFC. Obhájil pás a psal historii této organizace. Potřetí v řadě uhájil svoji pozici, statistici mu napočítali sedmkrát více ran, než soupeři.

Ngannou, to je zajímavý příběh. V rodné zemi neviděl budoucnost, pracoval zde jako zedník, kde musel údajně dělat za dva až tři muže. Odešel do Francie, kde se protloukal. „Kolega mi zavolal, že přišel jeden velký kluk a chtěl by trénovat. Druhý den jsem mu dal dva pytle oblečení a rukavice. Řekl jsem mu, trénuj," vzpomíná Fernand Lopez, majitel tělocvičny v Paříži, kde Ngannou spal. To byl rok 2013. Tak se začal psát příběh bojovníka.

Miočič je šampiónem od května 2016, kdy knockoutoval Fabricia Werduma. Následně svůj pás třikrát obhájil, když si poradil s Alistairem Overeemem a Juniorem dos Santosem. Po osmi měsících bez duelu vybodoval také 120kilového rodáka z Kamerunu.

Reklama

Související témata: