Hlavní obsah

Ostravská show rozvášnila fanoušky: Jako kdyby tu hrál s amatéry tenis Federer

Ostrava

Loby, kraťasy, co úder, to zážitek a splněné přání. Jako kdyby obyčejní smrtelníci z ulice vyzvali na kurtu tenisovou legendu Rogera Federera, před pár dny se splnění svého snu dočkali milovníci squashe. Amatéři na turnaji v centru FAJNE Ostrava vyzvali dva borce ze světové desítky. Obě hvězdy si to nakonec rozdaly ve finále. Třetí squashista světa Egypťan Ali Farag vyhrál nad Němcem Simonem Rösnerem, jenž je světovou šestkou. Třetí místo bral Čech Daniel Mekbib.

Foto: Sport.cz

Squashový turnaj do centra FAJNE přilákal dva hráče světové desítky.

Článek

Během výměn padalo plno triků a neočekávaných úderů. Doposud se v Česku neutkali hráči, kteří jsou na žebříčku takhle vysoko. „Nešlo tolik o výsledky, ale myslím, že se Simonem jsme divákům předvedli atraktivní squash. Moc jsme si to užili," prohlásil Farag, který je loňským vítězem prestižního US Open.

„V ostravském klubu byla naprosto skvělá atmosféra," pochvaloval si Farag, který byl v Ostravě poprvé. „Město si musím prohlédnout, působí na mě dobře. Také jsem si v Praze zatrénoval s Grégory Gaultierem, což bylo skvělé," zmínil vítěz turnaje přípravu se světovou squashovou jedničku.

Spokojenost neskrýval i Mekbib, jenž v semifinále vzal světové trojce set, byť nakonec prohrál 1:2. „Všichni tak mohli vidět, jak je profesionální squash náročný a o čem je vlastně je," konstatoval nejlepší český squashista na turnaji. Že se mu povedlo vzít set velkému favoritovi nijak nepřeceňoval. „Hráli jsme hlavně pro zábavu. I tak je to příjemné. Obdivoval jsem na něm, jak dokáže předvídat. Ještě, než jsem úder zahrál, on už byl na místě. Takové čtení hry nikdo nemá," dodal.

Vítěz turnaje hru českého soupeře, kterému patří na světovém žebříčku 117. místo, také ocenil. „Máte zde čím dál více hráčů, co se chtějí prosadit do první světové stovky. Právě Mekbib by mohl donést prapor českého squashe nejvýše," poznamenal egyptský squashista.

„Ali mi říkal, že si všiml, jak v posledních sezonách jdu nahoru. To mi udělalo velkou radost," těšilo českého hráče, jenž nyní odlétá do Kanady na turnaje PSA a začátkem března ho čeká mistrovství České republiky, které se bude hrát v Praze.

Reklama

Související témata: