Hlavní obsah

Profesionální boxeři Kraj a Konečný se opět představí v Praze

Potřetí v historii se v Praze uskuteční velký galavečer profesionálního boxu - Eurofighter, na kterém se v zápase o titul představí nejlepší český profesionální rohovník současnosti Lukáš Konečný. V T-Mobile Areně nastoupí v úterý 10. října i Rudolf Kraj, jehož čeká nejdůležitější zápas po odchodu z amatérského ringu.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Dvakrát jsme ukázali, že jsme schopni uspořádat dobrou a kvalitní akci. V úterý chceme udělat další krok ještě výše," řekl hlavní organizátor večera Jens Beckhäuser na dnešní tiskové konferenci. Snažení pořadatelů motivuje i fakt, že Eurofighter se v Praze uskuteční pravděpodobně naposledy. "Musíme se věnovat i dalším aktivitám," uvedl spolupořadatel Petr Štěpánek, majitel agentury Step box.

Velký galavečer se opět vrací do haly pražské Sparty, kde se konal již před rokem. Druhá akce pak byla v Sazka Areně. V závěrečných zápasech se vždy představil Konečný. Tentokrát se ústecký boxer hájící barvy německé stáje SES Ulfa Steinfortha utká s Francouzem Mehdim Azrim a ve hře bude interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové váhové kategorii do 69,85 kg. Kraj v existenčním zápase proti týmovému kolegovi

Původně měl Konečný boxovat s Němcem Markem Cattikasem a poté s Tshepem Mashegem z Jihoafrické republiky. Nakonec ale nastoupí ve svém 34. profesionálním zápase proti Azrimu. "Dozvěděl jsem se to v pátek. Znám jen jeho bilanci, ale mělo by se jednat kvalitativně o nejslabšího boxera z této trojice," řekl Konečný ČTK. Přestože nejde o nejtěžšího soupeře, proti kterému zatím nastoupil, duel bude pro jeho sportovní budoucnost hodně důležitý. "Každá porážka v mojí situaci by byla hodně špatná," uvedl.

Pravděpodobně existenční zápas čeká Kraje, který by měl v polotěžké kategorii do 90,71 kg nastoupit proti týmovému kolegovi Pavlu Malkomjanovi z Ruska. A ten, který prohraje, ve stáji Universum skončí. "Na to ale nemůžu myslet. Beru to jako jakýkoliv jiný zápas. Bude to tvrdý a těžký duel, ale doufám, že vyhraju," řekl Kraj. Kutil zatím boxovat nemůže

Malkomjan se měl již několikrát v Praze představit a utkat se s Lubošem Šudou. Vždy se ale na poslední chvíli omluvil pro zranění. "Doufám, že tentokrát přijede. Je to jeho poslední šance. Prý tvrdě trénuje, ale věřím, že to bude jeho konec u nás a Ruda vyhraje," uvedl manažer Steinforth. Zápasy Kraje i Konečného jsou vypsány na dvanáct kol a oba bude v přímém přenosu přenášet stanice Eurosport.

České barvy bude v úterý hájit i Michal Bilak, jenž ale ještě nemá jistého soupeře. Utká se s Patrickem Madzingou nebo Patrikem Nkhathalelim z JAR. Původně měl boxovat i Ladislav Kutil, který si ale před měsícem poranil zápěstní kůstky a musel na tři týdny vysadit z tréninku. "Už je bez sádry a začal s fyzickou přípravou, boxovat ale nemůže," řekl ČTK jeho trenér Rostislav Osička.

Reklama