Hlavní obsah

Konečný věří, že se přiblížil zápasu o titul mistra světa

PRAHA

Nejúspěšnější český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se opět přiblížil svému snu nastoupit v zápase o titul mistra světa či Evropy. Osmadvacetiletý člen přední německé stále SES si v úterý připsal 32. vítězství mezi profesionály a obhájil interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové váze do 69,85 kg.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný v souboji s Francouzem Azrim.

Článek
Fotogalerie

Konečný sice nebyl po zápase s Francouzem Azrim moc spokojen se svým výkonem, ale vítězství si cenil. "Soupeř byl lepší, než jsem čekal. S ohledem na další kariéru nešlo o výkon, ale o výsledek. Jasně jsem vyhrál na body, postoupím na světovém i evropském žebříčku a je reálné, co říkal manažer na tiskové konferenci před zápasem. Další nebo ještě další zápas by měl být o mistra Evropy nebo světa. Je to velice reálné," řekl Konečný novinářům.

Vzhledem k tomu, že je držitelem interkontinentálního titulu WBO, měl by mít podle všeho šanci vyzvat na souboj držitele hlavního pásu této organizace. Tím je momentálně Ukrajinec Sergij Dzinziruk, kterého příští týden čeká ve Lvově titulový duel proti Alisultanovi Nadirbegovi z Ruska. "Dzinziruka bych měl mít právo vyzvat. Nebo někoho jiného, pokud prohraje," řekl Konečný, jenž je ve své váze zároveň interkontinentálním šampionem organizace IBF.

Přál by si zápas o mistra světa doma

Bronzový medailista z amatérského mistrovství světa by vrcholný zápas své dosavadní kariéry rád absolvoval doma v Česku. "Jen to vědomí, že člověk boxuje doma a lidi za ním stojí a fandí mu, je hrozně důležité. V úterý mi také fanoušci pomohli, byli skvělí," ocenil podporu více než osmi tisíc diváků, kteří do T-Mobile Areny zavítali. Vzhledem k tomu, že společnost BBC i Step-box ale končí s pořádáním velkých galavečerů Eurofighter, které se v Praze konaly třikrát, přání se mu těžko splní.

Díky výhře nad Azrim si Konečný mohl dopřát i svůj již tradiční rituál, vzít do ringu nejstarší ze tří dcer Andulku. "Vždy se těší na to, až ji tam vezmu. Snažím se jí vysvětlit, že tam půjde, jen když vyhraji. Mám trochu strach, že až jednou prohraju a nevezmu ji tam, tak jí to bude hrozně líto," uvedl Konečný. Samotný zápas dcera moc nevnímá. "Jen cítí, že se něco děje, že tam je tatínek. Navíc už je večer unavená. Je to pro ni jako Silvestr. Jednou za rok, i když je to třeba třikrát," usmál se Konečný.

Reklama