Hlavní obsah

Kopfsteina nadopoval Coulthard, vicemistr Šonka má problémy

Cannes

Nejen filmovým festivalem živo je Cannes. V malebné Provence se během víkendu odehrává historicky první závod leteckého seriálu Red Bull Air Race na území Francie. Český pilot Petr Kopfstein skončil v sobotní kvalifikaci osmý, vicemistr světa Martin Šonka byl diskvalifikován.

Foto: Red Bull Content Pool

Slavný pilot formule 1 David Coulthard (vpravo) na návštěvě v hangáru u Petra Kopfsteina.

Článek

Piloti si v Cannes mohou také připadat jako filmové hvězdy. Tak třeba Petr Kopfstein se v týdnu vypravil jako pozvaný host na tenisový turnaj do Monte Carla, před kvalifikací pak prožil nevšední setkání.

„Dnes jsme měli v hangáru velmi příjemnou a obohacující návštěvu. Sdíleli jsme závodní zážitky a technologie s žijící legendou, Davidem Coulthardem!" avizuje český pilot na svém facebooku.

Skotský bývalý pilot formule 1 letecké kolegy obdivuje, přímo v dějišti sledoval již dříve několik závodů.

„Vždycky jsem ohromen, jak zruční a chladnokrevní jsou piloti. Pro každého, kdo má pilotní licenci, jsou závody takhle zblízka velmi inspirující. Objevují se stále noví kvalitní piloti a také technologie letadel jde vpřed," oceňuje David Coulthard.

V neděli se ukáže, jak moc karlovarského pilota svou návštěvou nadopoval. Kopfstein skončil v kvalifikaci osmý a v prvním kole závodu narazí na Španěla Velardeho, což je přijatelný los.

Problémy má naopak úřadující vicemistr světa Martin Šonka. V sobotu byl diskvalifikován, takže hned v prvním kole podstoupí duel s Američanem Chamblissem, druhým mužem kvalifikace, kterou ovládl jeho krajan Goulian.

Dvojice pro nedělní závod:
Bolton (Chile) - Brageot (Francie)
Ivanoff (Francie) - Dolderer (Německo)
McLeod (Kanada) - Muroja (Japonsko)
Le Vot (Francie) - Hall (Austrálie)
Kopfstein (ČR) - Velarde (Španělsko)
Šonka (ČR) - Chambliss (USA)
Murphy (V. Británie) - Goulian (USA)

Reklama

Související témata: