Hlavní obsah

Čeští zápasníci na úvod ME v řeckořímském stylu prohráli

Kaspijsk

Českým zápasníkům se vstup do mistrovství Evropy nevydařil. Všichni tři reprezentanti v řeckořímském stylu, kteří dnes do bojů zasáhli, úvodní duely v eliminačních kolech prohráli. Velké zklamání prožil Oldřich Varga, který se Švýcarem Nicolasem Peterem Christenem ztratil v kategorii do 77 kg vedení 5:0 a je vyřazen.

Foto: Ladislav Adámek

České zápasnice Adéla Hanzlíčková a Lenka Hocková-Martináková při tréninku.

Článek

Varga, jenž na začátku dubna získal na kvalitně obsazeném turnaji v Tallinnu bronz, zpočátku potvrzoval vynikající formu. První kolo vyhrál 4:0, ve druhém přidal další bod a vedení 5:0 držel ještě minutu před koncem. Jenže soupeř pak využil jeho chvilkového zaváhání a otočil stav na konečných 8:5.

Artur Omarov, jenž změnil váhovou kategorii, prohrál v nižší váze do 87 kg s účastníkem olympijských her 2016 a úřadujícím mistrem Evropy do 23 let Kristofferem Zakariasem Bergem ze Švédska na technickou převahu soupeře. Štěpán David prohrál v nejtěžší váze do 130 kg v kvalifikaci s Rumunem Alinem Alexucem Ciurariuem 0:4 na body.

V úterý se v dagestánském přístavním městě Kaspijsk představí zbývající tři čeští zápasníci v řeckořímském stylu Michal Novák (67 kg), Jan Žižka (72 kg) a Petr Novák (82 kg). Ve výpravě jsou ještě dvě reprezentantky ve volném stylu - Lenka Hocková Martináková nastoupí ve váze do 55 kg ve středu a o den později českou účast uzavře Adéla Hanzlíčková v kategorii do 65 kg.

Reklama