Hlavní obsah

Zápasník Žižka prohrál v opravách a přišel o šanci na bronz z ME

Kaspijsk
Aktualizováno

Zápasník v řeckořímském stylu Jan Žižka prohrál na mistrovství Evropy v Rusku v opravách váhové kategorie do 72 kg s Maďarem Bálintem Korpásim a jeho naděje na duel o bronz tak zhasla. Volnostylařka Lenka Hocková Martináková nestačila ve čtvrtfinále kategorie do 55 kg na Bělorusku Irynu Kuračkinovou a podobně jako v úterý Žižka bude nyní čekat, zda ji soupeřka vytáhne svým postupem do finále do čtvrtečních oprav.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Žižka podlehl úřadujícímu evropskému šampionovi a bronzovému medailistovi z loňského MS Korpásimu ve druhém kole na technickou převahu (1:9). O jeho konečném umístění rozhodnou výsledky dalších zápasů.

Třicetiletá volnostylařka Hocková Martináková vstoupila do turnaje vítězně a v kvalifikačním kole porazila Maďarku Ramonu Galambosovou 4:1 na body. Na Kuračkinovou už ale v dagestánském přístavním městě Kaspijsk nestačila a s bronzovou medailistkou z loňského mistrovství světa v Paříži a stříbrnou z ME 2016 prohrála na technickou převahu soupeřky v průběhu druhého kola.

Ve čtvrtek se do šampionátu zapojí i poslední česká reprezentantka Adéla Hanzlíčková, trojnásobná vicemistryně Evropy do 23 let nastoupí v kategorii do 65 kg.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články