Hlavní obsah

Moderní pětibojař Grycz byl na SP osmnáctý, Kuf třicátý

Kecskemét

Osmnácté místo moderního pětibojaře Marka Grycze bylo nejlepším českým výsledkem v závodu Světového poháru v Kecskemétu. Talentovaný junior ve finále předčil předloňského mistra Evropy Jana Kufa, který po nevydařeném parkuru obsadil 30. pozici.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař Jan Kuf. Ilustrační snímek.

Článek

Grycz byl ve finále závodu SP podruhé, v březnu v Los Angeles skončil až ve čtvrté desítce. V Kecskemétu se mu povedl šerm, který dokončil s aktivní bilancí 18-17, po parkuru byl dokonce desátý. "Na běhu už bylo vidět, že toho mám plné zuby a že mi nezbyly žádné síly," připustil Grycz na svazovém webu.

"Vybíhat takhle nahoře je samozřejmě krásné, ale věděli jsme, jaká je tu konkurence. Navíc semifinále šel naplno a teď mu chyběly síly, takže konečné osmnácté místo je za daných okolností naprosto v pořádku," prohlásil reprezentační trenér Jakub Kučera.

Eliška Přibylová doběhla šestadvacátá a rovněž si vylepšila životní maximum. "Byl to nejen lepší výsledek, ale i lepší výkon než v Káhiře, protože tady je nesrovnatelně větší konkurence," řekla pětibojařka, která překonala osobní rekordy v plavání i ve střelbě. S parkurem však nebyla spokojená ani ona.

V Maďarsku zvítězili Jihokorejec Čun Un-te a Chloe Espositová z Austrálie. V pondělí program SP uzavře závod smíšených štafet, českou dvojici vytvoří Přibylová s Martinem Bilkem.

Závod SP v moderním pětiboji v Kecskemétu (Maďarsko):
Muži - finále:
1. Čun Un-te (Korea) 1437
2. Palazkov (Běl.) 1426
3. Demeter (Maď.) 1423
...
18. Grycz 1380
30. Kuf (oba ČR) 1333

Reklama

Související témata: