Hlavní obsah

Ostravští Steelers zachraňují sezónu novým quarterbackem

Ostrava

Nepříliš dobrý vstup do sezóny a zranění finské posily Väanänena donutilo vedení klubu amerického fotbalu Ostrava Steelers v rozehrané sezóně ke změnám. Finský quarterback v Ostravě skončil a tým loňského finalisty na jeho místo angažoval Američana Stevena Wilkena. V Ostravě skončili také Dán Nannberg i Američan Wildung.

Foto: ČAAF

Dominik Dvorský (vlevo) z Ostrava Steelers a Jan Dundáček z Prague Black Panthers (ilustrační foto)

Článek

Důvod k hráčským rošádám je jasný. Steelers, kteří loni senzačně došli až do finále, chtějí zachránit sezónu, na jejímž konci se poprvé v historii bude hrát závěrečný Czech Bowl v Ostravě (14. července).

„Hodně kluků se před sezónou už vidělo s prsteny pro vítěze, ale dvě výhry (21:20 nad Pardubicemi a 28:20 nad Sígrs Brno) a dvě porážky (6:23 s Prague Lions a 3:42 s Prague Black Panthers) není úplně to, co jsme očekávali. Potřebujeme zapálit pod kotlem a věříme, že Steven bude našim benzínem, který nám pomůže doplout až k Czech Bowlu," uvedl hrající manažer Steelers Adam Synáček.

Tým v české lize může mít na soupisce jen dva Američany, Wilkenovi proto musel uvolnit místo útočník Wildung „Luke jako hráč nepochybil, ale pravidla jsou daná, proto jsme museli udělat toto složité rozhodnutí. Je to dobrý hráč, proto jsme rádi, že může sezónu dokončit v Brně," řekl hlavní kouč Garett Griffet, jenž je zároveň druhým americkým hráčem na soupisce.

Ostrava si od nového quarterbacka hodně slibuje. „Nebyly to lehké dva týdny. Nedařilo se nám a hledali jsme řešení, jak se dostat z pomyslného dna. Jakmile Steven přišel, okamžitě ukázal, že to je jednoznačný lídr," uvedl Griffet.

Někdejší mistr dánské ligy amerického fotbalu Wilken odehrál předešlé dvě sezóny ve druhé francouzské lize. Českou ligu ochutná poprvé v neděli, kdy Steelers hostí v Porubě Pardubice. „Není úplně standardní v polovině sezóny takto razantně zasáhnout do týmu a sám jsem z toho byl docela nervózní. Od malička jsem byl ale vychováván k tomu, abych byl lídr a věřím, že to dokážu jak v neděli, tak 14. července při Czech Bowlu," řekl 24letý fotbalista.

Reklama

Související témata: