Hlavní obsah

Musil se připravoval se Šebrlem, soupeřům prý natrhne triko

PRAHA

Od narození se potýká s postižením centrálně nervové soustavy, ale i přes svůj handicap dokázal český sportovec Roman Musil veliké věci. Sedmatřicetiletý spastik vybojoval na různých soutěžích pro Českou republiku hromadu medailí, jen z posledních dvou paralympijských her přivezl čtyři zlaté a po jedné stříbrné a bronzové medaili. Nyní se chystá na další paralympiádu v Pekingu, kde bude znovu patřit mezi hlavní hvězdy české výpravy.

Foto: ČSTPS/Luděk Šipla

Roman Musil

Článek

"Své soupeře trochu znám a doufám, že jim tam natrhnu triko," prohlásil s nadsázkou dobře naložený Musil na čtvrteční tiskové konferenci v Praze. Společně s dalšími paralympioniky dorazil do hotelu Praha, odkud v pátek vyrazí česká výprava na hry v Pekingu. Tam bude Musil reprezentovat ve vrhu koulí a hodu diskem a oštěpem.

Před kamerou se Šebrlem

Za sebou už má dvoje paralympijské hry, letos mu přípravu zpestřilo i natáčení třiadvacetidílného televizního dokumentu "Cesta k vítězství", který kromě něj sledoval i přípravu jeho paralympijského kolegy Jiřího Ježka a olympijského vítěze v desetiboji Romana Šebrleho. V několika dílech se všichni tři sešli i na společném tréninku. "To byla velká pocta, že jsme se mohli připravovat společně s Romanem," pochvaloval si Musil nevšední zážitek.

Televizní filmaři ale kromě sledování tréninkových dávek nabídli divákům i pohled do soukromí jednotlivých účastníků. A pustit si kamery do soukromí už prý nebylo zase tak jednoduché. "Bylo to trochu stresující. Copak naše menší dcera, ta to celé brala jako takovou hru. Ale druhá dcera, patnáctiletá Kristýnka, stejně jako manželka, ty před kamerami spíš utíkaly," usmíval se Musil.

Z třetího zlata v řadě bych se asi zbláznil 

Jeho parádní sportovní doménou je vrh koulí. Tuto disciplínu ve své kategorii vyhrál už na paralympiádě v Sydney i před čtyřmi lety v Aténách. V Pekingu bude útočit na třetí zlato v řadě. "Já na to radši ani nemyslím. Když jsem obhájil zlato v Aténách, tak to bylo úžasné. A kdyby se mi teď povedl zlatý hattrick, tak by to bylo něco fantastického. To bych se z toho asi zbláznil," smál se na závěr český reprezentant.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články