Hlavní obsah

Lukostřelkyně Kuncová v Pekingu postoupila, Černá a Šebek vypadli

PEKING

V paralympijské soutěži lukostřelců odstartovala ve středu vyřazovací část. Do dalších bojů postupuje Lenka Kuncová, Miroslava Černá a Zdeněk Šebek vypadli. Markéta Sidková a David Drahonínský se kvalifikovali přímo do osmifinále, reps. čtvrtfinále. Ve čtvrtek bude v Pekingu o postup do čtvrtfinále bojovat šestý český lukostřelec na Jiří Klich.

Foto: archiv

Na paralympiádě v Sydney vystřílel Zdeněk Šebek zlato.

Článek

Lenka Kuncová s Miroslavou Černou se představily v kategorii reflexní luk W1/W2, v kategorii kladkový luk W1 nastoupil do osmifinálového duelu Zdeněk Šebek, který je již na svých pátých letních hrách. Do bojů v Pekingu zasáhl ale jen krátce. V úterním rozstřelu skončil 11. a do osmifinále nastoupil proti silnému soupeři z Koreje, který na posledním světovém šampionátu získal bronz. Šebek sice třikrát trefil desítku, zatímco Seong-Pyo An jen jednou, prohrál však 100:104.

„S vystoupením na paralympiádě vůbec nejsem spokojený. Nebyl jsem v pohodě. Měl jsem navíc technické potíže s výbavou,“ řekl paralympijský vítěz ze Sydney. „Vypadá to, že vyklízím pozice. Konkurence je nabitá, neustále padají rekordy,“ dodal smutně nejúspěšnější český lukostřelec, který v Aténách skončil čtvrtý.

Lenka Kuncová se střetla se soupeřkou, jež v rozřazovací kvalifikaci obsadila poslední, dvacáté místo. Prvních 12 žen postoupilo přímo do osmifinále. Kuncová skončila 13. a o postup musela bojovat. Kanaďanku Lyne Tremblayovou porazila jednoznačně 84:49. Nejlepšího výsledku dosáhla česká reprezentantka ve čtvrtém endu, ve kterém nastřílela 24 bodů, přičemž posledním šípem trefila desítku.

Velmi vyrovnané klání proběhlo mezi Miroslavou Černou (v kvalifikaci 16.) a Mariou Drosteovou (17.). Němka zvítězila pouze o dva body 89:87. Černá podávala ve všech čtyřech endech stabilní výkon. Soupeřka jí utekla ve třetím endu, ve kterém nastřílela 27 bodů. Šestatřicetiletá lukostřelkyně se na paralympiádě představí ještě v týmové soutěži.

Reklama

Související témata: