Hlavní obsah

Stolní tenistka La Bourdonnaye skončila v Pekingu těsně pod stupni vítězů

PEKING

Na čtvrtém místě skončila v soutěži jednotlivkyň s nejlehčím handicapem česká hráčka Michala La Bourdonnaye. Ve středu v dopoledním semifinále nestačila na pozdější vítězku a účastnici olympijských her Polku Natalii Partykovou. Ve večerním souboji o třetí místo pak podlehla domácí hráčce Houové 0:3 na sety.

Foto: Daniel Pavlis

Česká stolní tenistka Michala La Bourdonnaye na paralympiádě v Pekingu.

Článek

„Ze začátku jsem byla trochu nervózní, soupeřka se dostala k těm prvním balónkům trochu lehčeji. Je rychlejší než já, takže to pro mě bylo hrozně těžké,“ přiznala česká hráčka po zápase.

První set byl i kvůli nervozitě La Bourdonnaye jasně v režii Číňanky, která v něm zvítězila 11:4. Ve druhé sadě se herní projev české reprezentantky zlepšil, stačilo to ale jen na zisk jednoho bodu navíc. Další navýšení vlastního skóre se české hráčce podařilo ve třetí sadě, kde dokonce korigovala na 5:6. V samém závěru už ale uhrála jen jediný míček, a tak bylo velmi brzy rozhodnuto o bronzové medaili pro Houvou.

"Ve druhém setu už jsem cítila, že začínám hrát dobře a že by to šlo, ale i když jsem zahrála dobré balónky, tak ona byla prostě lepší,“ uznala La Bourdonnaye.

Sympatická hráčka skončila po setech 4:11, 5:11 a 6:11 těsně pod stupni vítězů, proto byla trochu zklamaná. „Radši bych brala bronzovou než bramborovou. Ale i tak je to pro mě velký úspěch, protože jsem se ke stolnímu tenisu vrátila po dvou letech. Pořídila jsem si miminko, vrátila se zpátky a být čtvrtá na paralympijských hrách, to je taky hezké,“ řekla smířlivě.

Přání potrápit suverénní Partykovou se nesplnilo 

U vedlejšího stolu hrála svůj finálový zápas přemožitelka La Bourdonney ze semifinále, Natalia Partyková. Polská reprezentantka startovala v Pekingu už na olympijských hrách, kde s polským týmem skončila v základní skupině. Na paralympiádě dokráčela v individuální soutěži až ke zlatu.

„Hraje se proti ní hodně těžce. Věděla jsem, že mám malou šanci na výhru, ale přála jsem si, abych jí trochu potrápila, což se bohužel nakonec nestalo. Ale je to příjemný pocit hrát s ní. Ona je fajn holka, fair-play hráčka. Bylo to hezké semifinále,“ ohlédla se La Bourdonnaye za svou prohrou na cestě k nejcennějším kovům.

Partyková zdolala čínskou soupeřku Fan Lei ve třech setech, i když utkání bylo v první a třetí sadě hodně vyrovnané. Domácí hráčka navíc byla mocně povzbuzována fanoušky, ani to jí ale nakonec k zisku zlata nestačilo. Čínské hráčky přesto obsadily zbylé dvě medailové pozice.

Paralympiáda v Pekingu
Stolní tenis, individuální soutěž žen, třída 10 (kategorie stojících s nejlehčím handicapem)
Finále: Partyková (Pol.) - Fan Lei (Čín.) 3:0 (11:8, 11:4, 11:9)
O třetí místo: La Bourdonnaye (ČR) - Hou Chunxiao (Čín.) 0:3 (4:11, 5:11, 6:11)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články