Hlavní obsah

Čeští boccisté budou hrát v soutěži párů o bronz

PEKING

Česká dvojice Radek Procházka, Ladislav Kratina nebude bojovat o paralympijské zlato v boccie. Po semifinálové prohře s Brazilci 1:4 si české duo zahraje v soutěži párů o bronzové medaile. Jejich soupeři budou zítra Španělé, které dokázali čeští reprezentanti porazit v základní skupině soutěže jednotlivců.

Foto: Daniel Pavlis

Čeští boccisté Radek Procházka a Ladislav Kratina

Článek

Souboj o postup do finále přitom Procházka s Kratinou začali dobře. První end vyhráli 1:0, v dalším průběhu už ale žádný bod nepřidali. Brazilci ve druhé směně vyrovnali a zápas zlomili dvěma body ve třetím endu. V závěrečné části už se českým reprezentantům tolik nedařilo, i když v zápase byli lepším týmem.

„Určitě jsme byli celou dobu lepší. O to víc vás pak mrzí, když prohrajete. Je to obrovská smůla, naopak Brazilci měli velké štěstí,“ posteskl si po prohraném semifinále Ladislav Kratina. „Je to tak. Nepředvedli nic extra, prostě jen rozráželi, což je vždycky o štěstí. My jsme házeli opravdu dobře, přesto to na postup do finále nestačilo. Mrzí nás to, ale i bronzová medaile by byla skvělá,“ těší se na zítřejší souboj Radek Procházka.

Do semifinále čeští boccisté postoupili z prvního místa ve skupině, když v posledním zápase dokázali porazit domácí Čínu 8:1. „My jsme si před zápasem spočítali, že k jistotě postupu musíme vyhrát o tři body, což jsme v pohodě splnili,“ poznamenal Ladislav Kratina. Konečný rozdíl sedmi bodů nakonec českému páru stačil k vítězství ve skupině A, proto v semifinále narazili na druhého z B skupiny, Brazílii. „Tady už si nevyberete. Jestli Brazílie nebo Španělsko, to už je úplně jedno,“ uvědomoval si Radek Procházka.

Nakonec se česká dvojice potkala s oběma páry. Brazilcům podlehli Češi v semifinále, se Španěly si v pátek zahrají o bronzové medaile. Jejich zisk by byl pro českou bocciu největším úspěchem v historii. Radek Procházka s Ladislavem Kratinou byli zatím nejlépe čtvrtí na světovém šampionátu v roce 2006 v Riu de Janeiru.

Paralympijské hry - Peking:
Boccia:
Semifinále, soutěž párů, BC4: Česká republika - Brazílie 1:4, Portugalsko – Španělsko 4:3

Reklama

Související témata: