Hlavní obsah

Lukostřelec Klich nepostoupil, Drahonínský bude v neděli bojovat o medaile

Lukostřelec Jiří Klich vypadl v otevřené soutěži mužů střelby z kladkového luku ve čtvrtfinále. Těsně prohrál nad Italem Alberto Simonellim 110:111.

Foto: Daniel Pavlis

Český lukostřelec Jiří Klich (nahoře)

Článek

Klich střílel parádně. Šestkrát trefil maximální počet bodů. Jenže pokaždé na jeho desetibodový pokus Ital zareagoval stejným výsledkem. „Česky řečeno, je to k nasr...,“ reagoval po závodě Klich: „Od tohoto střelce se ale nečeká nic jiného, patří k světové špičce,“ dodal na adresu Simonelliho, který je současným mistrem Evropy.

Po prohraném čtvrtfinále 49letý lukostřelec smutný nebyl. „Jsem rád, že jsem na něj zastřílel alespoň takhle. Stačilo mít trochu štěstíčka a mohl jsem postoupit,“ byl spokojen s nástřelem 110 bodů, který by mu měl stačit na konečné šesté místo. „Je to super umístění,“ řekl vozíčkář, jenž se loni účastnil mistrovství světa zdravých lukostřelců.

S Italem se po závodě srdečně pozdravil. „Přál jsem mu zlato. Nejsme soupeři, jsme kamarádi,“ vysvětlil. Papírově měl mít navrch Klich. V kvalifikaci totiž skončil sedmý, kdežto Simonelli až 15. „To on ale takhle dělá skoro vždycky. Kvalifikaci tak trochu vypustí. Divím se, že pak má ty nervy ve vyřazovacích bojích porážet favority. Ale zřejmě mu tenhle styl sedí,“ řekl Klich.

V lukostřeleckých soutěžích jednotlivců zůstává už jen David Drahonínský. V dopoledním čtvrtfinále porazil devátého z kvalifikace, Švýcara Roberta Lehnera, 106:102. Zápasy o medaile jsou na programu v neděli 14. září od 10 hodin pekingského času. Drahonínský v semifinále nastoupí proti Finovi Osmo Kinnunenovi, jenž v kvalifikaci skončil čtvrtý.

Paralympijské hry - Peking:
Lukostřelba:
Kladkový luk open, M – čtvrtfinále:
Jiří Klich (ČR) – Alberto Simonelli (ITA) 110:111
Kladkový luk W1, M – čtvrtfinále:
David Drahonínský (ČR) – Robert Lehner (SUI) 106:102

Reklama

Související témata: