Hlavní obsah

Rostislav Pohlmann si hod diskem užíval a skončil třetí

PEKING

Diskař Rostislav Pohlmann vybojoval na paralympiádě v Pekingu třetí místo. Česká výprava tak na Národním atletickém stadiónu získala již pátý bronz. Pohlmann své letošní maximum překonal o dva metry. Jeho světový rekord, který bez deseti dní vydržel čtyři roky, přehodil Číňan Zheng.

Foto: Daniel Pavlis

Český diskař Rostislav Pohlmann

Článek

Na Pohlmannovi nebyla znát nervozita. Hod diskem na svých čtvrtých paralympijských hrách si vychutnával. „Závod jsem si užíval. Chtěl jsem hodit 45,50. Jsem naštvaný, protože se to o dva centimetry nepovedlo,“ zlobil se naoko Pohlmann. Před závody tušil, že bude bojovat maximálně o třetí místo. „Rus i Číňan házejí trochu dál. Bylo jasné, že na ně nemám,“ řekl.

To, že přišel o světový rekord, ho nemrzí. „Počítal jsem s tím. Rekord vám vždycky někdo vezme, ale medaile vám zůstane napořád,“ komentoval.

Kapitán národního basketbalového týmu vozíčkářů má o náplň volného času v Pekingu postaráno. „Každý den jsem na basketu. Hned, jak skončí ceremoniál, vyrážím na čtvrtfinále,“ popisoval se zaujetím. „Budu fandit kamarádům z německého týmu,“ dodal vicemistr Německa působící v klubu AS Rolies Zwickau.

LPH:
Atletika:
Muži, disk (F57/58): 1. Ašapatov (Rus.) 57,61 (1079 b.), 2. Čeng Wej-chaj (Čína) 49,09 (1052), 3. Pohlmann (ČR) 45,48 (975).

Reklama