Hlavní obsah

Musilovi těsně utekla druhá bronzová medaile

PEKING

Roman Musil skončil na paralympijských hrách v Pekingu čtvrtý v hodu oštěpem. V paralympijském rekordu hodil 25,06 metru, čímž o tři metry překonal své letošní maximum. Se ziskem 1158 bodů ztratil na třetího Francouze Talatiniho 11 bodů.

Foto: Jan Kalenský

Roman Musil

Článek

„Byla to velká sázka do loterie, těžký závod. Podal jsem super výkon a jsem spokojený,“ komentoval své vystoupení Musil. V prvním pokusu hodil jen 20,31 metru. Další dva byly neplatné. V druhé sérii hodů se už s každým dalším pokusem zlepšoval.  „Srovnal jsem si to v hlavě včas. Takže jsem pak mohl ostatním oštěpařům ukázat, že ještě nepatřím do starého železa,“ popisoval.

Po třetím místu z hodu diskem a sedmém z koule Musil své paralympijské účinkování zakončil bramborovou medailí v hodu oštěpem. „S trenérem zapracujeme na tom, abych dokázal házet kolem 30 metrů. Aby se příště nestalo, že mi o pár bodíků uteče bronzka,“ sliboval.

Po absolvování tří náročných disciplín je 37letý atlet unavený. „Těším se na relaxaci a odpočinek. Těším se domů, na rodinu. Až objedu všechny známé a rozdám dárky, které pro ně mám, teprve potom mi dojde, co jsem dokázal,“ líčil.

Se svými výkony je spokojen. Stejně tak i s dosavadními výsledky celého týmu. „Česká republika se na paralympiádě velice dobře zapsala. Soupeři před námi mají respekt. Je to zásluha celého týmu. Jsem rád, že se nám to takhle podařilo,“ řekl Musil.

U atletiky by chtěl vydržet co nejdéle. „Když dá Pán Bůh a budu mít zdravíčko a štěstí, chtěl bych ještě jednu paralympiádu absolvovat. Pak už možná odejdu do toho starého železa,“ usmál se. „Sport mě moc baví, hodně mi dává. Je to součást mého života. Udržuje mě v nějaké formě a zdravotním stavu. Chtěl bych ho aktivně dělat, jak nejdéle to půjde,“ vysvětlil své důvody pro sportování.

Naposledy se na dráze Ptačího hnízda představila také Miroslava Sedláčková. V rozběhu dvoustovky dosáhla svého nejlepšího času sezóny 28.47 vteřiny, který jí však k postupu do finále nestačil. Celkově skončila devátá.

Hod oštěpem muži F33/34/52:
1. Faouzi Rzig (TUN) 34,81 m = 1305 b., 2. Mohamed Krid (TUN) 31,26 m = 1172 b., 3. Jean-Pierre Talatini (FRA) 31,19 m = 1169 b., 4. Roman Musil (CZE) 25,05 m = 1158 b. (PR).
200 m ženy T11 - rozběh:
9. Miroslava Sedláčková (CZE) 28.47

Reklama