Hlavní obsah

Prémie pro paralympiky budou

PRAHA

Čeští medailisté z paralympiády se můžou těšit na finanční prémii. „Přibližně ve výši jako po minulé paralympiádě v Aténách, tedy za zlato sedmdesát tisíc, dále padesát a třicet tisíc, ale nejprve se musí spočítat všechny náklady, abychom vyšli,“ říká David Šnajdr, mluvčí paralympijského týmu, který obsadil 16. místo v pořadí národů. Získal sedmadvacet medailí.

Foto: Daniel Pavlis

Český cyklista Jiří Ježek

Článek

„Na šestapadesát sportovců to je vynikající, je to sice méně, než při minulých paralympiádách, ale jsou vzhledem ke sloučení kategorií kvalitnější, vždyť ani světový rekord někdy nestačil na medaili,“ připomínal Šnajdr.

„Prémie, ani nevím, jestli jsou letos vypsané,“ nesháněl se po odměně Jiří Ježek, cyklistická hvězda výpravy, která zaznamenala, že po olympiádě i pro handicapované Peking připravil jedinečné zázemí. „Též atmosféra v našem týmu byla vynikající,“ liboval si cyklista.

„Nejen nováčkům, ale i mě se trochu klepala kolena před 90 000 diváky, nestalo se ani při jednom z mých finále, že by nebyl plný stadión,“ poznamenal matador paralympijský výprav Roman Musil. „Byl jsem na třetí paralympiádě, tahle byla největší a nejkrásnější,“ dodal.

Reklama

Související témata: