Hlavní obsah

Lyžař Loska byl na paralympijských hrách 14. ve slalomu

Nejzkušenější český paralympijský reprezentant Stanislav Loska obsadil ve slalomu ve Whistleru čtrnácté místo. Jednačtyřicetiletý lyžař startoval takzvané kategorii stojících už na svých pátých hrách.

Článek

Loska ztratil v součtu dvou kol 6,27 sekundy na vítězného Adama Halla z Nového Zélandu. V roce 1994 v Lillehammeru získal právě ve slalomu paralympijský bronz, nicméně tehdy se ještě rozdělovaly cenné kovy podle jednotlivých typů postižení, nikoliv jako nyní v jedné jediné sloučené kategorii, kde jsou rozdílné handicapy přepočítávány podle specifického klíče na jednotný čas.

"Z umístění v první patnáctce mám velkou radost. Polepšil jsem si oproti minulým hrám v Turíně, kde jsem byl nejlépe šestnáctý. Ale i kdybych už nikdy na paralympiádu nejel, pro tu příští jsem dnešním výsledkem zajistil právo automatického startu pro nějakého následovníka z České republiky," uvedl ostravský rodák, jenž chce závodně lyžovat minimálně ještě dva roky do světového šampionátu. "Pak se uvidí. Už po Naganu jsem totiž říkal, že končím. Jenže uběhlo dalších dvanáct let a zase jsem tady," dodal Loska.

Reklama