Hlavní obsah

Lyžařka Kulíšková narazila do branky a sjezd na paralympiádě nedokončila

VANCOUVER

Zrakově postižené lyžařce Anně Kulíškové se zatím nedaří navázat na stříbrnou medaili z minulých paralympijských her. Ve Whistleru ve čtvrtek nedokončila sjezd, ve kterém při triumfu domácí Vivian Forestové získala stříbro Slovenka Henrieta Farkašová.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Lyžařka Anna Kulíšková na vyhlášení handicapovaných sportovců i zahrála

Článek

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka na trati zavadila o branku a do další v plné rychlosti narazila. "Problém přišel hned v první ostré levé zatáčce, kde jsem se dostala až moc blízko za Míšu (trasérku Michaelu Hubačovou), a začala ztrácet odhad, kdy mám zatočit. Táhlo se to s námi dál, až jsem ze stopy vyjela úplně a vzala vnější branku," popsala závod Kulíšková v tiskové zprávě paralympijské výpravy. "Jsem zklamaná a co je nejhorší, už se na svahu necítím jistě," dodala.

 Zatím paběrkuje

Jako držitelka malého křišťálového glóbu přitom patřila k favoritkám, před přesunem na paralympiádu slavila dvě vítězství ve finále Světového poháru v americkém Aspenu. V Kanadě ale zatím paběrkuje. Už předtím nebyla hodnocena v obřím slalomu a jejím maximem je zatím desáté místo ve slalomu speciál. Dnes bude obhajovat čtyři roky starý úspěch z Turína v super-G.

Její reprezentační kolega Stanislav Loska si připsal už třetí umístění ve druhé desítce, když skončil osmnáctý ve sjezdu stojících závodníků. Závod vyhrál Němec Gerd Schönfelder, který se v 39 letech stal paralympijským vítězem už počtrnácté v životě a získal dvacátou medaili. V Kanadě už vyhrál obří slalom a byl druhý v klasickém slalomu.

Ve finále turnaje ve sledge hokeji nedojde na americko-kanadský souboj, protože domácí reprezentace podlehla v semifinále Japonsku 1:3. Američané si poradili s Nory 3:0.

Reklama