Hlavní obsah

Isabelle Mercier

Kanaďanka Isabelle Mercier před sebou sice měla před několika lety slibně nastartovanou kariéru právničky, ale nakonec se rozhodla nedat na negativní názory okolí a stala se profesionální pokerovou hráčkou.

Mercier

Článek

Své volby dnes určitě nelituje, protože kromě cestování a poznávání nových lidí si jen živou hrou vydělala v přepočtu téměř 22 milionů korun. Pojďme si tuto tvář herny BetClic blíže představit.

Isabelle Mercier se narodila 5. srpna 1975 poblíž kanadského Quebecu. Vystudovala práva na univerzitě v Montrealu, ale této činnosti se věnovala pouhých 6 měsíců. Brzy si uvědomila, že tato činnost asi nebude tou pravou náplní jejího života a začala se zajímat o práci v pokerovém průmyslu.

"Poker byl odjakživa mojí velkou vášní a již během studií v Montrealu jsem pracovala po nocích jako dealerka v kasinu. Šest měsíců jsem se sice věnovala právničině, ale poté jsem rozeslala stovky životopisů do kasin po celém světě," vzpomíná Mercier.

Sympatické Kanaďanky si nakonec všimlo pařížské Aviation Club de France a nabídlo jí práci. Talentovaná Mercier se velice rychle vypracovala až na pozici manažerky, kterou poté vykonávala dalších 5 let. Za tu dobu přišla do styku s mnoha skvělými hráči a získala tak velice užitečné kontakty. Sledování dobrých hráčů také zlepšilo její hru a v roce 2002 se mohla radovat z druhého místa v jednom z turnajů Master Classics of Poker v Amsterodamu, za které inkasovala €53.697. Jak velkým přínosem pro Aviation Club de France byla, dokládají její dvě nominace na "Zaměstnance roku" v rámci předávání prestižních European Poker Awards.

Mercier si uvědomila, že profesionální hraní pokeru je přesně to, co hledá. Po úspěchu v Amsterodamu hrála celý jeden rok online poker a bylo jasné, že se svého snu už nevzdá.

Velkou slávu jí přineslo vystoupení v turnaji Ladies Night série World Poker Tour. Tento event vyhrála a kromě odměny $25.000 se dočkala i nové přezdívky. Veleznámá pokerová legenda a komentátor Mike Sexton si nemohl nevšimnout její nebojácné hry a začal Mercier označovat jako "No Mercy" (bez slitování). Toto pojmenování se rychle vžilo a Mercier pod ním vystupuje například v online hře.

V roce 2005 Mercier jen těsně unikl finálový stůl zastávky série EPT v Monte Carlu, když skončila na 10. místě, za které si odnesla €23.090. Ve stejném roce zavítala i na World Series of Poker, kde se jí povedlo obsadit tři vyplácené pozice.

Prvního finálového stolu EPT se dočkala hned o rok později ve francouzském Deauville. Tam skončila sedmá s odměnou €60.800. Krásný úspěch zaznamenala o několik měsíců později na lasvegaské WSOP - její pouť turnajem s buy-inem $5.000 se zastavila až na pátém místě, které bylo ohodnoceno částkou $175.404.

Z online výsledků bychom měli vyzdvihnout především třetí příčku největšího online turnaje napříč všemi hernami PokerStars Sunday Million. Za tu si Mercier na své konto připsala $115.000.

Dobrých výkonů Mercier si po čase všimla herna PokerStars, která jí nabídla možnost stát se členkou jejího týmu profesionálů. Mercier dlouho neváhala a až do roku 2009 byla tváří herny a sponzorovanou hráčkou.

Spolupráci na konci minulého roku ukončila a její další kroky směřovaly k herně BetClic, kde v současné době zastává důležitou pozici ambasadorky a tváře herny. U stolů ji poznáte podle nicku "No Mercy".

Mercier je kromě jiného také autorkou autobiografie "Profession: Bluffer" a pokerového DVD "Win at poker, by Isabelle Mercier". Několikrát jsme ji mohli slyšet jako komentátorku televizních turnajových přenosů, zejména ze série WPT.

Isabelle Mericer žije v Monaku, kde se také stará o chod kasina Sun v Monte Carlu. Přiznává, že Monte Carlo je pro ni speciálním místem.

"Bývá tu skvělé počasí, jídlo, okolí, vychutnáte si noční život a potkáte mnoho skvělých lidí. Velké finále EPT v Monte Carlu je mojí nejoblíbenější událostí a Salle des Etoiles, místo, kde se turnaj koná, je jednou z nejkrásnějších turnajových lokalit, které jsem zatím v životě viděla," rozplývá se.

Když zrovna nesedí u pokerových stolů nebo se nevěnuje nějaké činnosti s pokerem spojené, ráda si sedne k dobrému filmu, knize nebo si poslechne hudbu. Mezi její nejoblíbenější autory patří Paolo Coelho a Pierre Morency.

Zkušená Kanaďanka si za svou živou turnajovou kariéru vydělala pěkných $1.181.140 a patří jí tak 15. místo v žebříčku nejúspěšnějších žen.

                          podrobnosti

Reklama