Hlavní obsah

Olivia "Liv" Boeree královnou EPT San Remo

Ve středu skončila v italském San Remu předposlední zastávka letošní sezóny série European Poker Tour. Šampionkou se stala sympatická Britka Liv Boeree, ale dařilo se i několika českým hráčům.

Foto: pokertarsblog.com

Vítězná Britka Liv Boeree

Článek

Letošní EPT San Remo se mohlo pochlubit přívlastkem rekordní. Předposlední zastávka této sezóny totiž přilákala neuvěřitelných 1.240 účastníků, kteří tak při buy-inu €5,000 vytvořili prizepool v celkové hodnotě €6.014.000. Na budoucího vítěze tak čekalo celých €1.250.000.

Na turnaji jsme jako vždy mohli zaregistrovat několik slavných tváří - v sále se pohybovaly hvězdy jako šampion Main Eventu WSOP 2009 Joe Cada, Francouz Bertrand "ElkY" Grosspelier, hráč roku 2009 podle magazínu Bluff Jason Mercier, skvělá Vanessa Rousso, mladá kanadská superstar Mike "Timex" McDonald a mnoho dalších.

Výlet si do San Rema udělala i sedmička elitních českých hráčů. Nemohli chybět dva pravidelní návštěvníci těchto turnajů Jan Škampa a Martin Kabrhel, které doplnili profesionální hráč herny PokerStars Martin Hrubý, jeden z našich nejlepších cash games hráčů Josef Šamánek nebo trojice Filip Nechanský, Ondřej Goetz a Ondřej Vinklárek.

Honzovi Škampovi se bohužel tentokrát na pražský úspěch navázat nepodařilo a s turnajem se rozloučil jako první z Čechů hned v prvním hracím dni. Přes síto toho druhého se ze zbývající šestice dostal dále pouze Ondřej Vinklárek. Ve třetím dni pokračoval Ondřej v dobrých výkonech a nakonec postoupil i do čtvrtého dne mezi nejlepších 66 hráčů. Ke stolům v něm kromě Vinklárka zasedlo několik skvělých hráčů, za všechny zmiňme například šampiona minulého EPT Snowfest Allana Baekkeho, vítěze bahamského PokerStars Caribbean Adventure Američana Harrisona Gimbela nebo britskou hráčku Liv Boeree.

Vinklárek dlouho bojoval o postup mezi čtyřiadvacítku nejlepších, ale ta mu nakonec jen těsně unikla, když turnaj opustil na celkovém 26. místě s odměnou €26.000. V konkurenci více než dvanácti stovek hráčů je takový výsledek bezesporu skvělým úspěchem a Ondřejovi samozřejmě gratulujeme.

Sestavení osmičlenného finálového stolu trvalo dlouhých pět hracích dní. Největší pozornost na něm budil především teprve dvaadvacetiletý Švéd Jakob Carlsson, který do finále nastupoval s největším počtem žetonů. Pro své soupeře tak znamenal velkou hrozbu, protože i přes svůj věk má za sebou ohromnou spoustu zkušeností z online hry, kde je považován za skvělého turnajového hráče.

Divácky atraktivní záležitost udělala z finále i přítomnost pětadvacetileté britské profesionálky Liv Boeree. Boeree se kromě pokeru živí i jako televizní moderátorka a v minulosti byla například tváří reality show Ultimatepoker.com Showdown. Možná byste to do této křehké slečny neřekli, ale je velkým fanouškem heavy metalu a ve volném čase hraje na kytaru.

Dalšími zajímavými postavami finálového stolu byli například osmnáctiletý Fin Toni Pettersson, který hrál svůj první živý turnaj nebo ruský podnikatel Alexey Rybin, jenž se specializuje především na high stakes live cash games. Domácí barvy pak hájili Giuseppe Diep a Claudio Piceci.

Jako první se od finálového stolu poroučel Bulhar Atanas Gueorguiev následován italskou dvojicí Claudio Piceci a Giuseppe Diep. Pátou příčku ohodnocenou částkou €270.000 obsadil Alexey Rybin, který na tom byl sice s A-T na flopu 2-T-8 poměrně dobře, ale na J-J Jakoba Carlssona to bohužel pro něj nestačilo. Agresivní hru tohoto Švéda chtěl zarazit Michael Piper a po třetím navýšení v řadě vystavil Carlssona all-inu s kombinací Q-T v srdcích. Nachytal se ale do pasti, protože tentokrát měl Švéd pod rukou kombinaci A-K, se kterou musel Piperovu sázku dorovnat. Board žádné překvapení nepřinesl a Piper byl vyřazen na čtvrté pozici, za kterou inkasoval €345.000.

Do finálového heads-upu se nepodíval Toni Pettersson. Z turnaje ho vyprovodila skvěle hrající Liv Boeree, která díky eliminaci Pettersona do souboje s Carlssonem nastupovala s výraznou převahou v počtu žetonů. (Boeree 23 milionů, Carlsson 14 milionů)

Pověstný pohled Liv Boeree během heads-upu souboje se Švédem Jakobem Carlssonem foto: pokertarsblog.com

Samotný HU zabral přibližně hodinu čistého času a na jeho konci se radovala Liv Boeree. Zaznamenala tak svůj dosud největší úspěch a na její konto putuje pohádkových €1.250.000.

Vítězství Boeree je zcela zasloužené, protože se po celý turnaj prezentovala velice kvalitní a chytrou hrou. Své soupeře navíc v průběhu finálového stolu neustále vyváděla z míry svým pronikavým pohledem, který byl její silnou zbraní a určitě proti ní nebylo jednoduché hrát.

                    Konečné výsledky EPT San Remo

1. Liv Boeree, UK - €1,250,0002. Jacob Carlsson, Švédsko - €750,000 3. Toni Pettersson, Finsko - €420,000 4. Michael Piper, UK - €345,0005. Alexey Rybin, Rusko - €270,000 6. Giuseppe Diep,Itálie - €210,000 7. Claudio Piceci, Itálie €150,000 8. Atanas Gueorguiev, Bulharsko - €90,000

 

Již tuto neděli budeme svědky vyvrcholení šesté sezóny European Poker Tour v nádherném prostředí Monte Carla. Tato zastávka bude skutečně stylovou tečkou za veleúspěšným letošním pokračováním a nebude zde chybět nikdo, kdo na pokerové scéně něco znamená. Do Monte Carla vyráží i česká výprava a my vás zde o počínání našich hráčů budeme samozřejmě informovat. Nezbývá než doufat, že se bude jednat o úspěšné vystoupení.

Reklama