Hlavní obsah

Michael "The Grinder" Mizrachi vítězem ostře sledovaného $50.000 Poker Player's Championship

Filip Novák, Pokerman.cz

Největším tahákem úvodních dní letošního WSOP byl bezesporu $50.000 Player's Championship Event. Po dlouhých pěti dnech vyšel z těžkého turnaje jako vítěz Michael Mizrachi, který tak inkasoval $1.559.046. Na pilno měla i česká výprava, přičemž se činila především dvojice Jan Škampa a Martin Kabrhel.

Náramek pro vítěze WSOP

Článek

Velice zajímavé vyvrcholení nabídl obrovsky prestižní Player's Championship Event s buy-inem $50.000. Atraktivní událost nezklamala pravděpodobně žádného pokerového nadšence a po celý turnaj jsme byli svědky velice pěkných pokerových momentů. Zajímavé bylo jistě sledovat dobré výkony bratrů Mizrachiových, kteří si v celém průběhu eventu vedli na jedničku a nakonec se oba probojovali až na finálový stůl.

Na něj nastupoval jako chipleader starší z bratrů Robert, ale z titulu se nakonec neradoval. Na vítěznou trofej Chip Reese Memorial Trophy si však určitě sáhne, protože ta putovala stejně jako náramek a nádherných $1.559.046 do rukou jeho mladšího bratra Michaela. U pokerových stolů jde však kamarádství i příbuzenské vztahy stranou, což se dokonale ukázalo ve chvíli, kdy Robert Mizrachi skončil rukou svého bratra na pátém místě ohodnoceném částkou $341.429. Dohromady si oba hráči přišli na částku přesahující 1,9 miliónů dolarů, což je opravdu obdivuhodný výsledek.

Cesta za vítězstvím však nebyla žádnou procházkou růžovým sadem, protože šampion M. Mizrachi se musel vypořádat s takovými esy, jako jsou John Juanda, Daniel Alaei, David Baker nebo David Oppenheim. Posledním krůčkem bylo překonání ruského bankéře Vladimira Schmeleva, který si za druhé místo připisuje $963.375.

      Desítka nejlepších $50.000 Poker Player's Championship  

1. Michael Mizrachi - $1.559.046

2. Vladimir Schmelev - $963.375

3. David Oppenheim - $603.348

4. John Juanda - $436.865

5. Robert Mizrachi - $341.429

6. David Baker - $272.275

7. Daniel Alaei - $221.105

8. Mikael Thuritz - $182.463

9. Nick Schulman - $152.739

10. Alexander Kostritsyn - $152.739

  Vystoupení Jana Škampy a Martina Kabrhela v atraktivním $5.000 NLH Shootoutu  

Dva pravděpodobně nejlepší čeští hráči Jan Škampa s Martinem Kabrhelem vyrazili do megaresortu Rio i v úterý. Začínal totiž hvězdně obsazený $5.000 No Limit Holdem Shootout, jehož systém se od klasických turnajů značně liší. Hráči jsou na začátku turnaje rozlosováni klasicky ke stolům po devíti. Podstatným rozdílem je však ten, že jediným postupujícím se stává hráč, kterému se podaří získat žetony všech zbývajících osmi hráčů. Vítězové každého ze stolů se potom rozlosují do dalšího kola. Označení triple shootout znamená, že vítěz celého turnaje musí zvítězit na celkem třech stolech.

Los bohužel příliš nepřál šampionu EPT Prague Janu Škampovi, kterému dělali společnost například nejlepší online turnajový hráč současnosti Steve "gboro780" Gross, vietnamská superstar Nam Le, mladý Němec Konstantin „bongbob“ Bücherl, vítěz Aruba Classics Brandon Hall nebo další vítěz EPT Andreas Hoivold.

V těžké konkurenci se Škampovi nedařilo podle představ a nakonec z toho bylo nepostupové šesté místo.

O poznání lepší stůl dostal Martin Kabrhel a dle svých slov zde narazil pouze na trojici kompetentních hráčů. Tato slova potvrdil postupem až do závěrečného heads-upu, ve kterém trochu smolně podlehl Benjaminu Mayovi. Postup do druhého dne a tím pádem i vyplácené pozice v hodnotě $16.607 tak našemu zástupci utekly jen velice těsně.

I bez účasti našich hráčů se tento turnaj jistě vyplatí sledovat, protože mezi šestatřicítku postoupili hráči jako Chris Ferguson, zakladatel série EPT John Duthie, Ital Dario Minieri, geniální cash games suverén Tom Dwan nebo enkláva vynikajících online hráčů z nichž můžeme vyzdvihnout Christiana Hardera, Aarona Beena, Faraze Jaku, Aarona Beena nebo Kevena Stammena.

Eventy #3, #5, #7 a #8

Svůj finálový stůl zná po celkově čtyřech hracích dnech event #3 s buy-inem $1.000. Poslední devítka hráčů za sebou nechala obrovské pole 4336 hráčů a každý z nich domů odejde s nejméně $51.735. Do závěrečného dne nastoupil jako chipleader Aadam Daya, který tak má alespoň papírově nejlepší pozici v boji o WSOP náramek a $625.872 určených pro jeho držitele.

Do své finální fáze spěje i v pořadí pátý event letošního WSOP, kterým je $1.500 No-Limit Holdem. I do něj naskočili naši Jan Škampa, Martin Kabrhel a Michal Maryška, ale stejně jako v případě $1.000 eventu se jim příliš nedařilo a na postup z prvního dne to nakonec nebylo. Z celkového počtu 2099 účastníků zbývá v době psaní článku 22 nejlepších. Na průběžném čtvrtém místě se drží online superstar David "DocSands" Sands, kterému na záda dýchá další známá postava pokerové scény Praz Bansi. Ve hře o pěkné umístění jsou stále i Yuval Bronshtein nebo Dwyte Pilgrim. Již nyní mají hráči jistých $15.222 a vítěz turnaje si přijde na pěkných $515.501.

V plném proudu je i 2-7 Triple Draw Lowball event #7 s buy-inem $2.500. Netradiční pokerová varianta přilákala celkem 291 hráčů. Do druhého dne postoupilo celkem 87 z nich a i zde nalezneme několik velkých pokerových hvězd. Jako zatím druhý na chipech ke stolu zasedne velezkušený dvojnásobný šampion série WPT Hoyt Corkins, ale na záda mu dýchá například nejlepší hráč loňského WSOP a otec české pokerové scény Jeffrey Lisandro. Potvrdit letošní vynikající formu bude chtít i Sorell Mizzi a poslední slovo neřekli ani Scott Seiver, Greg Mueller, David Baker, Isaac Haxton, Bill Chen, Ted Forrest, Barry Greenstein, Tony Guoga nebo Maria Ho.

Včera odstartoval osmý $1.500 No-Limit Hold’em event, na který si dělala zálusk česká čtveřice Jan Škampa, Martin Kabrhel, Martin Hrubý a Michal Maryška. Do druhého dne postoupilo z původního počtu 2341 účastníků pouze 360 nejúspěšnějších a nás může těšit, že se do Ria dnes vrací i Martin Hrubý, před kterým v současné chvíli leží 57.000 v žetonech při blindech 600/1200. Držíme palce!

Reklama