Hlavní obsah

Historie WSOP

WSOP dnes patří k nejznámějším a nejeprestižnějším turnajům na světě. Jak to vše začalo a kde se vzala sláva turnaje se doozvíte v následujícím článku.

Foto: pokerlife

Nejslavnější pokerový turnaj se hraje již od roku 1970

Článek

V průběhu let se tato událost rozrostla jak do počtu turnajů, tak do počtu účastníků. WSOP vrcholí turnajem 10k USD NL Holdem (tzv. „Main Event“), kterého se od roku 2004 účastní už tisíce hráčů. Vítěz kromě několika miliónů dolarů obdrží náramek, který se stal nejvzácnější cenou, kterou může pokerový hráč vyhrát. Main Event je vlastně takové mistrovství světa v pokeru.

Všechno začalo roku 1970, kdy Benny Binion pozval sedm nejlepších pokerových hráčů do svého Horseshoe Casina v Las Vegas. Binion  byl nejen majitel kasina, ale od mládí zloděj, gangster a údajně i vrah. Stal se šéfem mafie v Dallasu, ale po válce mu začala být půda horká a utekl do Las Vegas. Do vězení se dostal až v roce 1951, ovšem jen za daňové úniky. Byl první, kdo začal s inovacemi v kasinech, změnil jejich interiér, nabízel zdarma nápoje, odvoz limuzínami.

V roce 1970 se ovšem nehrál klasický turnaj. Johnny Moss, „Amarillo Slim“ Preston, Bryan „Sailor“ Roberts, Doyle Brunson, Walter „Puggy“ Pearson, Crandell Addington a Carl Cannon hráli jen cash game, po které byli požádáni, aby v tajném hlasování zvolili mezi sebou nejlepšího hráče. Kupodivu po prvním hlasování, měl každý hráč jeden hlas, protože každý nejspíš hlasoval sám pro sebe. Binion tedy vymyslel další hlasování, ve kterém hráči hlasovali pro druhého nejlepšího hráče na světě. Po tomto hlasování byl šampiónem roku 1970 zvolen nejstarší hráč u stolu Johnny Moss. Za vítězství získal stříbrný pohár.

Reklama