Hlavní obsah

Portrét pokerového spratka

Phil Hellmuth si během své kariéry vysloužil přezdívku „Poker Brat“ neboli pokerový spratek. Těžko byste hledali hráče, který má sám sebe tolik rád. O tom, že mu sebevědomí rozhodně nechybí, se můžete přesvědčit na jeho oficiálních stránkách, kde otevírá svůj životopis větou „Phil Hellmut Jr. je největší pokerový hráč všech dob“. Jeho arogantní vystupování a přefouknuté ego se projevuje zejména, když prohraje. Často se nezdráhá osočit spoluhráče, že hrál špatně a měl jen velkou kliku. Naproti tomu skoro po každé své výhře neváhá adorovat sám sebe a vynáší své jméno přímo do nebes.

Foto: gettyimages.com

Pokud patříte mezi skromné pokerové hráče, Phill se vaším oblíbencem rozhodně nestane!

Článek

Někteří ho kvůli jeho povaze milují, jiní nesnášejí. Jisté je, že je svými výstupy velmi znám a často jinými hráči také parodován. Extravagantní výstupy však k Philovi neodmyslitelně patří a myslím, že bychom přišli o hodně zábavy, kdyby Phil Hellmuth zvládal své prohry s ledovým klidem jako například Phil Ivey.

když Phil nepatří mezi nejoblíbenější hráče, rozhodně patří mezi nejlepší turnajové hráče na světě. Když v roce 1989 získal svůj první zlatý náramek za vítězství v hlavním turnaji WSOP (World Series Of Poker), bylo mu pouhých 24 let a stal se tak nejmladším vítězem nejprestižnější pokerové světové série všech dob. Od té doby nasbíral rekordních 11 náramků a získal čestné místo v pokerové síni slávy vedle jmen jako Doyle Brunson, Stu Ungar nebo Johnny Chan.

Jak uvádí na svých oficiálních webových stránkách jeho jmění je ohromující a z živých turnajů si odnesl více než 10 700 000 dolarů. A nevydělává pouze u pokerových stolů. Umně ke svému podnikání využil pokerového boomu posledních let, je autorem několika úspěšných knih s pokerovou tématikou, mimo jiné napsal svou autobiografii, ve které s radostí rozdává cenné rady. Natočil několik instruktážních videí. Pravidelně se objevuje v televizních pořadech, kde působí jako host či komentátor. Angažuje se v online pokeru. Pod značkou Poker Brat prodává oblečení a další pokerové vybavení.

Phil Helmuth žije se svou ženou Kathy a dvěma syny v Palo Alto v Kalifornii. Je oddaným otcem. Prohlašuje, že nejvíce si váží těch sportovců, filmových hvězd a hráčů, kteří dokáží skloubit svůj rodinný život s kariérou.

„Kdyby neexistovalo štěstí, všechno bych vyhrál já.“ Phil Helmuth Jr.

Reklama