Hlavní obsah

V Austrálii právě probíhá Aussie Millions Poker Championship 2012

Světová sportovní periodika od minulého týdne napjatě sledují dění na opačné straně zeměkoule. Zaměřeno na Melbourne, Austrálie. Vedle jubilejního 100. ročníku úvodního tenisového grandslamu sezóny Australian Open 2012 se zároveň úvodním Opening Eventem rozběhl opět výroční, tentokrát 10. ročník světově proslulého pokerového klání o předpokládané výhry v celkové hodnotě 20 miliónů australských dolarů Aussie Millions Poker Championship 2012, které by si žádný z pokerových profi hráčů neměl nechat ujít.

Foto: gettyimages.com

Kdo získá australské tituly? Favorité nebo se dočkáme překvapení?

Článek

Během necelých tří týdnů se v Crown Casinu v australském Melbourne odehraje 26 oficiálních turnajů. Pořadatelé očekávají kolem 2.000 hráčů. Přibližně 800 z nich pak změří své síly v hlavním turnaji se startovným 10.600 australských dolarů, ze kterého si vítěz odnese dle počtu účastníků kolem 2 miliónů australských dolarů. Narozdíl od pokerových hráčů, tenisté startovné neplatí. Naopak každý hráč v pavouku hlavního turnaje má za účast jistých 20 tisíc dolarů. Vítěz se může těšit na 2,3 miliónů.

Zatímco k největším favoritům Australian Open patří tradiční hvězdy jako obhájce titulu Novak Djokovič, dále pak Rafael Nadal, Roger Federer či svěřenec Ivana Lendla Andy Murray, v Aussie Millions je pole favoritů mnohem větší a šance na vítězství otevřenější. Obhájí snad své loňské vítězství v hlavním turnaji Australan David Gorr? Nebo si zopakuje svůj úspěch vítěz z roku 2007, nyní ve skvělé formě hrající dánský hráč Gus Hansen? Na rozdíl od ostatních sportů na vrcholové úrovni, pokerového turnaje (i toho nejprestižnějšího), se může zúčastnit kdokoliv, kdo si zaplatí buy-in. Třeba zazáří dosud neobjevený talent.

Reklama