Hlavní obsah

Na Amíky nikdo nemá, ani Afghánistán

Že byl Martin Staszko vloni druhý v hlavním turnaji World Series of Poker, to ví pravděpodobně i hluchý vrabec na střeše většiny domů. Že tam Martin vyhrál skoro 100 miliónů našich peněz, to ví i moje maminka, která poker opravdu ráda nemá a tudíž se o něj vůbec nezajímá. Že se každoročně v rámci pokerového festivalu WSOP odehraje kolem šedesáti turnajů a na každém se dá získat tolik ceněný náramek pro vítěze, to už ví jen dobře informovaný vrabec ze střechy velkého kasína.

Foto: gettyimages.com

Martin Staszko sice vyhrál 100 mega v českejch, ale náramek z WSOP mu stále chybí.

Článek

Pro naši republiku to byl super výsledek a ohromný úspěch. Stát se to ovšem např. někomu z USA, rozhodně z toho v jeho domovině nebude takový poprask. Víte proč? Podívejte se níže do tabulky, která uvádí pořadí historicky nejúspěšnějších zemí právě podle počtu získaných náramků na turnajích WSOP. Žebříčku vévodí s neuvěřitelným náskokem USA. Alespoň 1 vítězství získali hráči z více než 30 ti zemí. Česká republika mezi nimi stále chybí. Zato v Afghánistánu či Iránu se už tolik ceněného braceletu pokeroví fandové dočkali.

TOP 10 nejúspěšnějších zemí podle počtu prvenství v turnajích WSOP
StátPočet náramků
1. USA795
2. Kanada28
3. Anglie25
4. Německo12
5. Itálie10
6. Francie9
7. Dánsko7
8. Rusko7
9.Švédsko6
10. Austrálie6

Malou náplastí pro nás může být jedině Jeff Lisandro, který dlouho dobu hrával poker v Praze. Ten však svých 5 náramků vybojoval pro Itálii. Podle mě má největší šanci získat pro Českou republiku první náramek naše Olinka.

Musí jí ale někdo zaplatit nejen buy-in a cestu do Las Vegas, ale i jídlo, pití a přepravu z kasáče na hotel. Pokud máte někdo zájem to Olince zaplatit, pište do komentářů. Olinka je připravena nechat si vykérovat na čelo jméno svého sponzora a posílat z turnaje pravidelné KTZ reporty (KTZ - krátká textová zpráva).

Reklama