Hlavní obsah

Vojtěch Růžička vyhrál v GCOP 3 000 000 Kč

V luxusním prostředí rozvadovského kasina King´s se odehrál dosud největší turnaj na území České republiky v letošním roce. Hrálo se od středy 8. února do úterního brzkého rána. Sedmého pokračování populárního pokerového festivalu German Chamionship of Poker (GCOP) se zúčasnilo přibližně hodně hráčů.

Foto: Tomáš Stacha

Tři Češi postoupili na finálový stůl hlavního turnaje prestižního GCOP, mezi nimi nechyběl vicemistr světa Martin Staszko.

Článek
Fotogalerie

Samotný hlavní turnaj se startovným 2 500 EUR hrálo přes 200 lidí včetně Martina Staszka, kterému majitel kasína zajistil do Rozvadova dopravu vlastním vrtulníkem poté, co mu zkřehlý Staszko volal z budky, že mu ujel autobus. Očekávaná odveta heads upu WSOP se nekonala, protože úřadující světový šampion Pius "Curus" (čti čůrus) Heinz dostal těsně před zahájením festivalu rýmu a kašel a na fanoušky se doslova vykašlal.

Zato Martin Staszko své fanoušky nezklamal a probojoval se na finálový stůl. Tam mu společnost kromě soupeřů ze zahraničí dělali i naši Petr Hlaváček a především Vojtěch Růžička. Při vší úctě k vicemistru světa Martinu Staszkovi finálovému stolu svou precizní agresivní hrou jasně dominoval Růžička, který trpělivě čekal na svou příležitost. Ve většině případů jí dokázal využít ve svůj prospěch. Ke škodě Staszka a Hlaváčka nešetřil Růžička ani své krajany a oba se s finálovým stolem museli rozloučit na 6., respektive 5. místě právě jeho rukou. Pak už měl cestu k vítězství usnadněnou. Krátce po druhé hodině ranní, řekl si, cituji : "Dost už bylo hraní", vytočil poslední plnou (pozn. redakce All-in) a šel si pro pohár a 241 pětiseteurových bankovek, což je v přepočtu přibližně o 23 tisíc víc než 3 miliony korun.

Výsledky finálového stolu - výhry v eurech
1.Vojtěch Růžička - 120.500
2.Ognjen Šekularac - 75.700
3.Pietro Sibione - 50.200
4.Stefan Hauenstein - 35.520
5.Petr Hlaváček - 26.765
6.Martin Staszko - 21.360
7.Besim Hot - 18.005
8.Ismael Bojang - 15.990
9.Karl Heinz Wesnigk - 14.920
10.Tobias Fischer - 11.150

Uvidíme Vojtu Růžičku již ve středu ve smíchovském Card Casinu v hlavním turnaji České pokerové tour? Uvidíme...

Reklama