Hlavní obsah

Sláva rodu Mizrachi - nejznámější rodiny pokerových hráčů

Neuvěřitelný příběh rodiny Mizrachi se zapsal do dějin profesionálního pokeru v roce 2010 ve 41. pokračování největší světové pokerové série World Series of Poker, kdy se bratři z rodinného pokerového klanu zapsali do hlavního turnaje WSOP a všem čtyřem se podařilo umístit na placených pozicích. V roce 2010 se do Main Eventu této největší karetní soutěže přihlásilo celkem 7.319 hráčů.

Foto: gettyimages.com

Neuvěřitelný příběh rodiny Mizrachi se zapsal do dějin profesionálního pokeru

Článek

Sourozenci turnajem hladce proplouvali až do 718. příčky, kdy se s turnajem jako první rozloučil Eric Mizrachi s výhrou v přepočtu přes 350.000 korun. Ostatní postoupili do pátého hracího dne, kde ztratili Dannyho (jediný z bratrů, který se neživí profesionálním pokerem, ale  jako kouzelník). Jeho 365. místo znamenalo dalších téměř 700.000 korun do rodinné kasy. Nejstarší z bratrů Robert skončil během šestého hracího dne na krásném 116. místě, za které inkasoval 1.100.000 Kč. Vypadnuvším bratrům nezbývalo než se přidat k mamce Susan a fandit poslednímu hrajícímu Mizrachiovi, Michaelovi (dvojčeti Erica). Michael "The Grinder" Mizrachi zbytek rodiny rozhodně nezklamal a dosáhl až na nejvyšší metu na finálový stůl, kde si za páté místo vybojoval pohádkovou prémii ve výši 44 milionů korun.

Lásku ke karetním hrám v chlapcích probudili rodiče už v dětství, když vyrůstali v Miami na Floridě, kde jejich dům sloužil jako útočiště karbaníků ze sousedství. Tradiční židovská rodina nebránila svým synům v cestě za jejich nekonvenčními sny a největší podpory se jim dostávalo kupodivu od jejich mamky. Susan Mizrachi Laufer sama hraje poker online pod přezdívkou "MommaGrinder" a v minulém roce se jí podařilo vyhrát turnaj, ve kterém porazila 806 hráčů.

Nejúspěšnější z rodu Michael "The Grinder" Mizrachi je ve svých jednatřiceti letech jedním z nejuznávanějších turnajových hráčů na světě, za svou kariéru vyhrál více než 11,5 milionů amerických dolarů, získal dva tituly z šampionátu WPT a jeden náramek z WSOP. Jeho žena Aidiliy "Miss Grinder" Mizrachi se samozřejmě rovněž věnuje pokeru a pravidelně se účastní WPT Ladies Eventů, v jednom z nich se umístila na druhém místě hned za Jennifer Tilly. Pikantní je, že také pochází z hráčské rodiny (její matku museli odtáhnout od pokerového stolu, jinak by samotnou Lily porodila přímo v kasinu). Michael a Lily spolu mají dva syny a jednu dceru, jestli jim v žilách koluje hráčská krev, a vydají se ve stopách rodu Mizrachi, se ukáže časem.

A co vy, máte také vášeň pro hru v genech? Nebo budete první, kdo založí novou tradici a za pár let či generací strčí vaše famílie Mizrachi do kapsy? Já jsem podle mého dědy sklony k hazardu podědila po jeho otci, každopádně moje rodina mi za to moc netleská. Praděda zpravidla roztočil každou výplatu a málokdy něco donesl domů. Byl snad praděda "ryba"? Mám i já rybí kořeny? Spíš chyběla ta podpora rodiny, to je jasný, o tom žádná. Howgh!

Reklama