Hlavní obsah

European Poker Tour 2012 - Kodaň

Olinka Šmídová - PokerLife

Poslední dostaveníčko 8. ročníku věhlasné evropské pokerové série European Poker Tour 2012 se konalo minulý týden v dánském hlavním městě Kodani. Jak je známo, Seveřané poker milují a tvořili hlavní část hráčského pole. Do šestidenního hlavního turnaje se startovným 35.000 + 2.250 DKK (přes 125.000 Kč) naskočilo 299 hráčů, mezi kterými nechyběli čeští profesionálové Martin Staszko, Ondřej Vinklárek, Vojtěch Růžička a Eva Boučková, Slovensko reprezentoval David Hrdlička.

Foto: gettyimages.com

Minulý týden se v Dánsku hrálo o miliony v prestižní sérii EPT. Jak se dařilo českým profíkům?

Článek

Trojice našich hráčů Růžička, Vinklárek a Boučková se s turnajem rozloučila v průběhu druhého dne. Přesto Ondřej Vinklárek zůstává s nějvětším počtem bodů na prvním místě ankety EPT Player of The Year. Nejlépe (nejen) tentokrát hájil české barvy runner up z WSOP Martin Staszko, který v průběžném pořadí postupující čtyřiadvacítky hráčů do 4. dne obsadil deváté místo a měl finálový stůl nadosah. Bohužel štěstí se přiklonilo na stranu soupeře a v rozhodujícím coinflipu Staszkovu kombinaci AK porazily oponentovy dámy. Za 16. místo si Martin Staszko připsal v přepočtu přes čtvrt miliónu korun ke svým dosavadním výhrám. Za zmínku jistě stojí umístění jediného zúčastněného hráče ze Slovenska kvalifikanta Davida Hrdličky, který za 40. místo vyhrál 50.000 DKK (přes 200.000 Kč).

Celkovým vítězem dánského podniku se stal domácí Mickey Petersen, který je ve svých 22 letech jedním z nejlepších online hráčů Dánska. Po šestihodinovém heads-upu porazil belgického pokerového veterána Pierra Neuville (69 let), který byl u finálového stolu jediným hráčem starším 30-ti let. Petersen se kromě peněžní výhry 2.515.000 DKK (přepočteno na české koruny téměř 8,5 miliónu) těší z tradičního luxusního náramku Shamballa Jewels.

Dalším městem, které bude hostit EPT, je Madrid, kde si ve dnech 12. - 17. března můžete mj. zahrát hlavní turnaj se startovným 5.000+300 EUR.

Reklama