Hlavní obsah

WSOP Big One pro One Drop - turnaj se startovným 1.000.000 dolarů

Pořadatelé World Series of Poker ohlásili nový a zcela unikátní turnaj s buy-inem 1.000.000 $, z něhož je 111.111 $ věnováno nadaci One Drop.

Foto: gettyimages.com

V létě se ve Vegas na WSOP odehraje nejdažší turnaj všech dob. Tony G rozbil prasátko a těší se na platinový náramek.

Článek

Nevládní neziskovou organizaci One Drop, jejímž cílem je rozšířit veřejné povědomí o problémech souvisejících s vyčerpáváním vodních zdrojů a pomoc lidem z oblastí postižených nedostatkem pitné vody založil kanadský podnikatel, filantrop, hráč pokeru a kosmický turista Guy Laliberté, který je rovněž ředitelem a majitelem cirkusové a zábavní společnosti Cirque de Soleil (jejíž cena se odhaduje na 2 mld. dolarů). Laliberté věnoval nadaci One Drop 100.000.000 dolarů ze svých prostředků.

Jde o dosud nevídané spojení prestižního turnaje s nejvyšším buy-inem a zároveň nejvýznamější charitativní počin v historii pokeru. Třídenní turnaj Big One se odehraje ve dnech 1. - 3. července 2012 v kasinu hotelu Rio All-Suite v Las Vegas v rámci 43. ročníku věhlasné World Series of Poker.

Očekávaná událost má mimořádný ohlas, účast potvrdila řada profesionálních hráčů jako je Gus Hansen, Patrik Antonius, Daniel Negreanu, Johnny Chan, Tom Dwan, Jonathan Duhamel (mluvčí organizace One Drop), Bertrand Grospellier nebo Tony G (který se rozhodl akci podpořit navíc tím, že poskytne bezplatně prostor k propagaci v médiích jako je Pokernews.com, které vlastní). Zahraje si i Guy Laliberté, prezident kasin Golden Nugget, Bellagio a Mirage Bobby Baldwin (po němž je pojmenovaný legendární "Bobby´s room) dále majitel Treasure Island Resort v Las Vegas Phil Ruffin a další osobnosti ze světa pokeru a byznysu. Vítán je každý, kdo si zaplatí "milionové" vstupné.

Do turnaje se může přihlásit až 48 hráčů, pokud bude zúčastněných 22 a více, vítěz navíc získá legendární WSOP náramek, poprvé v historii speciálně pro turnaj Big One vyrobený z platiny. Jonathan Duhamel odhaduje účast přes čtyřicet hráčů a pravděpodobně padne rekordní turnajová trefa, což závisí na počtu přihlášených. Doposud je to 12 milionů dolarů, které vyhrál v Main Eventu WSOP 2006 Jamie Gold. Pokud se do Big One high rolleru přihlásí plný počet hráčů, vítězi připadne pohádkových 17,2 milionů dolarů, čímž bude pokořena nejen rekordní výhra v jednom turnaji, ale také se vítěz rázem ocitne na prvním místě žebříčku celkových výher z živých turnajů vůbec, kterému prozatím vévodí Eric Seidel, který za svou kariéru vyhrál v živých turnajích dohromady přes 16,8 milionů dolarů (v závěsu za ním Phil Ivey - 16 milionů dolarů).

Přijde vám nespravedlivé, že se chudák Seidel léta pinoží, aby se dostal na první příčku nejúspěšnějších turnajových hráčů a v létě mu to může vyfouknout za jeden turnaj třeba výše zmíněný dobrodinec Laliberté (o kterém se v kuloárech povídá, že mu i případná výhra v Big One nepokryje celkové prohry online)? Mně to nefér nepřijde, protože si přece Eric Seidel může zahrát Big One také, to mu nemůže nikdo zakázat (maximálně manželka). A my, co jsme si nestilhli našetřit na buy-in, a přesto bychom chtěli přispět ke zlepšení celosvětové vodní krize (kterou trpí asi miliarda lidí), můžeme začít alespoň chytře zacházet s kohoutkem v koupelně, když už máme takové štěstí, že ho máme.

Reklama