Hlavní obsah

Poker dělá z lidí milionáře

World Poker Tour 2012 L.A. Poker Classic patří mezi nejsledovanější události roku. V pátek 24. 2. v Commerce kasinu v Los Angeles v Kalifornii odstartoval krátce po poledni 20. výroční turnaj této série.

Foto: www.worldpokertour.com

Jak se povedlo nezkušenému hráči Seanu Jazayeri splnit si svůj sen?

Článek

Jak se dalo očekávat, nejlepší světoví pokeroví hráči tam nemohli chybět. Turnaj si nenechal ujít ani Phil Ivey, který hrál na půdě Spojených států poprvé od doby, kdy americká vláda obvinila online hernu, kterou Ivey reprezentoval, z finančních podvodů.

Do hlavního turnaje LAPC s buy-inem 9.600+400 $ se přihlásilo 549 hráčů, kteří vytvořili prizepool celkových výher v hodnotě 5.270.400 $.

Během třetího hracího dne se rozhodovalo o tom, kdo postoupí na placené pozice. Posledním vyřazeným "na bublině" nebyl nikdo jiný než samotný Phil Ivey. Vítěz  LAPC z roku 2008 se s turnajem rozloučil na 55. místě poté, co se trefil s šestkami do soupeřových králů. V tuto chvíli měli všichni přeživší jistou výhru minimálně ve výši 21.080 dolarů.

Po šestidenním boji zvítězil Američan Sean Jazayeri, který v heads upu porazil svého krajana Davida Sandse. K finálovému stolu sice usedal  Jazayeri jako chipleader, nicméně byl z vítězné osmičky nejméně zkušeným hráčem. Zřejmě se mu vyplatilo absolvovat vzdělávací tábor Boot Camp WPT, kde se pod vedením zkušených instruktorů vyučuje vítězná turnajová strategie. Jazayeri se s vítěznou částkou 1.370.240 $ rázem zařadil mezi americké milionáře a letošní ročník WPT Los Angels Poker Classic má nového šampiona.

Reklama