Hlavní obsah

Exklusivní rozhovor s Gusem Hansenem - 1. část

Jedna z žijících legend světového pokeru navštívila Prahu. Gus Hansen tentokrát nepřiletěl kvůli pokeru, ale kvůli squashi. Gus je platným hráčem klubu Buldoci Praha, největšího favorita na zisk týmového titulu nejen českého, ale i evropského! Charismatický a neuvěřitelně mile a inteligentně působící Gus poskytl PokerLife exklusivní rozhovor nejen o pokeru, ale i o squashi.

Foto: Tomáš Stacha

Gus Hansen je nejen úžasný pokerový hráč a velký sportovec, ale i skvělý a kamarádský člověk

Článek

Tony: Nazdar mladej, jaká byla cesta, odkud jsi letěl?

Gus: Dík za optání, přiletěli jsme s přítelkyní z Monaca, kde trávím většinu času, pokud zrovna necestuji po světě za pokerem.

Tony: Můžeš našim čtenářům ve stručnosti přiblížit, jak jsi se dostal na soupisku Buldoků Praha, squashového týmu?

Gus: Od mala jsem hrával tenis a squashi se věnuji asi 6 let. Za Buldoky hraji, protože mě do týmu pozval kamarád Kouki (pozn.red. náš nejlepší squashista Jan Koukal), s nímž jsem se poprvé setkal na WPT v Bratislavě, právě při squashi. Od té doby jsme v kontaktu. Když mi Kouki nabídl hrát za jeho klub, který má ambice stát se evropským šampionem v týmech, nebylo o čem přemýšlet. Squash je můj největší koníček a já můžu být v týmu s nejlepšími světovými hráči, je to pro mě super zážitek a odreagování.

Tony: Jak jsi začínal s pokerem, live nebo on-line?

Gus: Poprvé jsem hrál poker live a byla to cash game. Docela dlouho mi trvalo, než jsem začal vyhrávat. Začal jsem pilně studovat a úspěchy se začaly dostavovat.

Tony: Věnuješ se studiu hry stále nebo to nepotřebuješ?

Gus: Tak určitě, bez toho to nejde a kdo na sobě nepracuje, v lepším případě stagnuje. I já se mám stále co učit a dobře to vím. Neanalyzuji si sice každou handu, které jsem se účastnil, ale ty důležité a složité rozhodně ano. Jedině tak se můžu posouvat ve své hře dál.

Tony: Jsi profesionální pokerový hráč. Hraješ radši cash game s nejlepšími světovými hráči nebo s bohatými "sponsory", kteří hrají pro zábavu?

Gus: Poker je pro mě výzva. Vždycky budu chtít hrát a měřit se s nejlepšími z nejlepších. Hrou s lepšími hráči se sám zdoknaluji. Na druhou stranu si občas rád udělám i výlet do Macau, kde se nejvyšších cash games účastní i bohatí obchodníci. Hra s nimi je samozřejmě mnohem lehčí.

Tony: V tenise se poslední dobou často řeší otázka, kdo je nejlepším hráčem všech dob, není snadné udělat jednoznačné rozhodnutí. Kdo je podle tebe nejlepším pokerovým hráčem všech dob?

Gus: Stejně jako v tenise se těžko určí, jestli je lepší Federer nebo Borg, v pokeru se už vůbec nedá určit jen jeden takový hráč. Několik dekád patří do úzké špičky Doyle Brunson, skvělým hráčem byl Chip Reese..  I mezi ostatními profesionály ale vyniká Phil Ivey. Kdybych měl opravdu říct jen jedno jméno, byl by to právě Phil Ivey. On je totiž úspěšný jak na live cash game a live turnajích, tak i na on-linu.

V druhé části rozhovoru za týden se můžete těšit mj. na Gusův názor na Phila Hellmutha, který není slušně řečeno nijak lichotivý nebo na to, jak vznikla Gusova slavná kniha, v níž popisuje handu za handou cestu turnajem Aussie Millions až k celkovému vítězství. A doufám, že jste nečekali úvodní rozhovor s nějakou větší pokerovou hvězdou:)

Reklama