Hlavní obsah

Gus Hansen: Phil Hellmuth se chová jako blbec

Po první části rozhovoru s naším novým spolumajitelem Gusem Hansenem vám dnes přinášíme slibované pokračování. Tentokrát ještě zajímavější než minule. Ostatně posuďte sami.

Foto: Tomáš Stacha

Gus Hansen se s námi dnes podělí o další část svých zajímavých pokerových názorů. Škoda, že rozhovor má jen dvě části...

Článek
Fotogalerie

Tony: Naprostá většina našich čtenářů ti fandí. O Philu Hellmuthovi si naopak myslí, že je to šílený nýmand. Co si o něm a jeho hře myslíš ty?

Gus: Dík, mladej, to mě těší. Phil se velmi často chová jako idiot a nejen přímo u stolu, ale v jakékoli části kasina. Když se s ním ovšem potkám v soukromí, mimo pokerové dění, je to poměrně milý a vtipný společník. Pravděpodobně to souvisí s jeho image, kterou si léta poctivě buduje, a která mu také přinesla nemalý komerční úspěch. Je to bezesporu úspěšný turnajový hráč. O tom vzhledem k jeho výsledkům nemůže nikdo pochybovat.

Tony: Při cash game je ale dost lidem pro smích.

Gus: Tak určitě, jak říkám. Zatímco spousta hráčů jsou obojživelníci a daří se jim jak na cash game, tak v turnajích, Phil je vysloveně turnajový hráč.

Tony: Naprostá většina jeho turnajových úspěchů je staršího data. Myslíš, že je to způsobené tím, že se více než pokeru věnuje komercializaci své osoby? Mám z něho pocit, jakoby již jednu dekádu herně stagnoval a nesledoval, jakým směrem se poker vyvíjí.

Gus: Možná máš pravdu, jistě mu to spoustu času zabere a nemá pak tolik času na vlastní hru. Rozhodně si ale nemyslím, že by se studiu hry nejlepších protihráčů nevěnoval.

Tony: Jaký je tvůj názor na další ikonu světového pokeru, Doyla Brunsona?

Gus: To, co Doyle dokázal, respektive stále dokazuje, je něco neuvěřitelného. I ve svém věku je pro mě u stolu vždy nepříjemným protihráčem a velmi ho respektuji. O něm mohu s klidným srdcem říci, že se stále zlepšuje a rozhodně nestagnuje, i když si to může dost lidí myslet. Nevím, jak na tom bude za 20 let, ale teď je opravdu stále skvělý.

Tony: Poslední věc, na kterou se musím zeptat, se týká tvé knihy o vítězství v turnaji Aussie Millions. Je tam popsána tvá cesta turnajem handu po handě. To jsi jako předem věděl, že to vyhraješ, a proto sis to zapisoval?

Gus: Tak to úplně nebylo. Měl jsem plán, že napíši knihu o turnaji, který vyhraji. Před Aussie Millions jsem měl asi pět nebo šest neúspěšných pokusů. Jsem docela rád, že to vyšlo zrovna v Austrálii. Ten turnaj jsem totiž vždycky hrál docela rád.

Tony: Dík moc za rozhovor, ať se ti ve všem daří a hodně šťastných řek.

Gus: Dík, mladej, snad si to čtenáři PokerLife s chutí přečtou až dokonce a bude jich přibývat.

Reklama