Hlavní obsah

Phil Ivey - Tiger Woods pokeru

Americký pokerový hráč Phillip Dennis Ivey Jr. se narodil 1. února roku 1976 v kalifornském Riverside, ze kterého se se svou rodinou odstěhoval do New Jersey. Na východním pobřeží kde vyrůstal, trávil hodně času se svými prarodiči, kteří ho jako malého chlapce naučili poker. Philův dědeček byl výborný učitel, který rozvíjel Iveyho schopnosti. Schválně u karet podváděl, rozdával karty zespodu balíčku, a tím ho nutil všímat si důležitých maličkostí. Ivey se do pokeru zamiloval a dráha profesionálního hráče byla jeho vysněným povoláním.

Foto: gettyimages.com

Phil Ivey nechtěl být kosmonautem ani popelářem. Odmala věděl, že se stane profesionálním hráčem pokeru. A stal se tím nejlepším.

Článek

V šestnácti letech začal hrát domácí pokerové partie, které pořádal jeho otec. Zanedlouho domácím hrám dominoval a začal se rozhlížet, kde uplatnit svůj talent. K tomu bylo tehdy nezletilému Philovi potřeba opatřit si falešný průkaz totožnosti. Pod falešným jménem Jerome Graham odstartoval svojí zářnou kariéru v hernách v Atlantic City. Jméno z falešného průkazu později používal jako svůj nick v online pokerových hernách, kde vystupoval jako "No name Jerome" nebo "No home Jerome".

Začátky Philovy kariéry nebyly snadné. Jak sám říká, za své první zkušenosti s pokerem draze platil. Narozdíl od většiny ostatních hráčů se ale dokázal ze svých chyb učit a pilovat svou hru k dokonalosti. V pouhých 23 letech se Iveymu podařilo probojovat na finálový stůl ve WSOP ve variantě pokeru Pot Limit Omaha, kde mu dělali společnost legendární hráči jako Amarillo Slim, Phil Hellmuth Jr. nebo David "Devilfish" Ulliott. Všichni ze světa pokeru žasli údivem, když se neznámému mladíkovi podařilo obehrát hvězdné protihráče. Tehdy získal za vítězství svůj první náramek z WSOP. Brzy na to se pustil do vysokých cash games v Las Vegas a stal se jedním z nejobávanějších hráčů.

Doposud se Iveymu podařilo získat celkem osm náramků za vítězství ve WSOP. S vyhranými více než 16.000.000 dolary je druhým nejvýdělečnějším hráčem všech dob v žebříčku výher z živých turnajů. V high stakes cash games vyhrál za svou kariéru častku ještě mnohem vyšší. Je také jedním z nejlepších hráčů online, ze kterých si jen v minulém roce připsal na konto svých výher přes 1.000.000 dolarů. Kromě pokeru je úspěšným hráčem videoher, v legendární hře Pac Man je bezkonkurenčně nejlepší na světě.

Reklama