Hlavní obsah

Vídeňské pokerové radovánky

V aprílové Vídni byl sportem číslo jedna poker. Pod taktovkou online hernypartypoker.com se v rakouské metropoli odehrály rovnou tři pokerové události světového měřítka

Foto: gettyimages.com

Nejen wienerschnitzel a dort sachr, ve Vídni se podával i poker té nejvyšší úrovně. Kdo si z Vídně odvezl pohár, slávu a balíky eurobankovek? ...

Článek
Fotogalerie

Předskokanem světové série World Poker Tour bylo páté pokračování hvězdné Premier League, tedy turnaje, ve kterém dva vítězové série kvalifikací měli možnost změřit si síly se čtrnácti nejlepšími hráči světové pokerové scény. Pro ty z vás, kteří jste promeškali náš článek s výsledky turnaje, odkazuji zde.

Hlavní událostí čtrnáctidenního chrastění žetonů ve vídeňském kasinu Montesino byl bezesporu Main Event rakouské zastávky World Poker Tour. Šestidenní turnaj se startovným €3.500 zkusilo vyhrát 396 hráčů z Evropy i ze světa. Ve hře byl kromě poháru a prestižního titulu šampiona WPT, prizepool celkových výher ve výši €1.264.607, z nichž pro vítěze připadlo více než €300.000.

Hráčské pole se hemžilo světoznámými profíky. Zahráli si například Bertrand "ElkY" Grospellier, Vanessa Selbst, Steve O´Dwyer, chorvatská pokerová celebrita Tatjana Pasalic nebo Eugene Katchalov. Ačkoliv ostřílení hráči měli nejlepší předpoklady k vítězství, nikomu z nich se na pohár dosáhnout nepodařilo a novým šampionem WPT se nakonec stal doposud neznámý mladík Morten Christensen z Dánska. Z československé výpravy se na placené pozice dostali dva hráči ze Slovenska Michal Medvěď a Jozef Bartáloš, kteří to odpálili téměř ve stejnou chvíli na 38. a 39. příčce oceněné €8.855, zda-li to bylo kvůli společné cestě domů, se nám vypátrat nepodařilo.

The Big Game

Televizní show, ve které hvězdy pokerového nebe Phil Laak, Tony G, Sam Trickett, Dan Cates, Bertrand "ElkY" Grospellier, Jonathan Duhamel, Ignat Liviu, JP Kellz, Alec Torelli a nejlépe umístěný profík v hlavním turnaji WPT Roberto Romanello zasedly ke kešovce s blindy €25/€50. Cíl byl jasný, v průběhu 48 hodin obehrát soupeře o co největší balík. Jelikož měli diváci možnost odhlasovat vyřazení některého z hráčů od stolu, bylo třeba se starat nejen o stack, ale také o zábavu obecenstva.

Nejzodpovědněji se k hernímu maratonu postavil Phil Laak, který hrál v podstatě nonstop. Není divu, že se unavenému "unabomberovi" povedl dnes již legendární přešlap. Poté, co mu soupeř dorovnal jeho sázku all in, Laak v přesvědčení, že nedrží nejlepší kombinaci, mucknul (zahodil při showdownu) vítězné karty, aby soupeřovi nemusel ukazovat, s čím hrál. Přestože během této hry přišel o pot v hodnotě €63.750, v konečném součtu si s vyhranými €160.000 nakonec vedl ze všech pokerových celebrit nejlépe.

Reklama