Hlavní obsah

Tom durrrr Dwan - profil online superstar - II. část

Během své krátké pokerové kariéry se online high-stakes hvězdě Tomovi "durrrr" Dwanovi podařilo vyhrát i prohrát obrovské sumy peněz. Z milionových ztrát, které utržil v roce 2009, se Dwan brzy vzpamatoval a rok poté již obsazoval první příčky nejvýdělečnějších online hráčů.

Foto: gettyimages.com

Obávaný hráč online high-stakes nyní hraje jen naživo. Dnes večer se chystá pokořit historicky největší turnaj v Asii s milionovým buy-inem.

Článek

V lednu roku 2009 přišel Dwan s výzvou Durrrr challenge adresovanou všem hráčům (kromě Phila Galfonda) k sérii heads upů. Pokud by po 50.000 hrách byl soupeř v plusu byť jen o jeden dolar, Durrrr mu vyplatí $1,5 miliónu dolarů navíc. V opačném případě soupeř vyplatí Durrrrovi pouze půl milionu dolarů. Jako první zvedl hozenou rukavici Patrik Antonius, poté Dwanovu výzvu přijal Dan "jungleman12" Cates. Dosud nedohranou Durrrr challenge překazil tzv. černý pátek 15. ledna 2011, který vyřadil Durrrra jako mnoho dalších profíků ze hry. Od té doby se Durrrr u virtuálních stolů neukázal, nicméně se v blízké budoucnosti chystá na online scénu vrátit.

Po nedobrovolném odstavení z high-stakes online her se Dwan věnuje výhradně živé hře. První velký úspěch v live turnaji zažil Tom Dwan ve svých devatenácti letech, když skončil v turnaji European Poker Tour na dvanáctém místě. Dodnes v živých turnajích inkasoval výhry v celkové výši přesahující 2.000.000 dolarů. Durrrr si rád měří síly s pokerovými legendami jako je Hellmuth, Hansen nebo Ivey v high-stakes cash games v různých televizních show. Právě s Philem Iveym se Dwanovi podařilo vyhrát rekordně vysoký pot 1,100.000 dolarů v televizní show Full Tilt Poker's Million Cash Game. Nutno dodat, že oba účastníci měli v inkriminované hře postupku, Ivey smolně nižší.

Podle nejnovějších zpráv si Tom "Durrrr" Dwan spolu s Philem Iveym zaplatili buy-in do historicky největšího asijského turnaje. Manila Super Milion High Roller - turnaj s neuvěřitelně vysokým buy-inem 1.000.000 hongkongských dolarů (v přepočtu necelých 2,5 milionu korun) se ve filipínském hlavním městě Manile odehraje již dnes večer. Plánovaná účast je kolem třiceti hráčů.  Kdo si myslíte, že bude slavit větší úspěchy?

Reklama