Hlavní obsah

Grand final EPT Monte Carlo - Kabrhel vyhrál přes 3.500.000 Kč

Tony Felfel - PokerLife.cz

Celé finále letošní sezony European Poker Tour (EPT) začalo turnajem s dosud nejvyšším startovným na území starého kontinentu. O Super High Rolleru s buy inem 100.000 éček, kde na sebe velmi upozornil Leon Tsoukernik, psala minulý týden Olinka. Naši hráči o sobě ale dávali vědět víceméně ve všech turnajích. Do hlavního turnaje se startovným 10.000 euro naskočili všichni z našich poslední dobou nejúspěšnějších hráčů: Martin Staszko, Vojta Růžička, Ondra Vinklárek a Martin Kabrhel. Celkem hrálo tento turnaj 665 hráčů z 53 zemí světa.

Foto: Tomáš Stacha

V hlavním turnaji sice nikdo z našich na peníze nedosáhl, ale v side eventech si pánové Kabrhel a Růžička spravili náladu. Martin je přesto v minusu.

Článek
Fotogalerie

Do druhého hracího dne se podařilo postoupit kompletnímu kvartetu našich hráčů. Martin Kabrhel byl dokonce chipleaderem celého turnaje po odehrání dne 1A a potvrdil tak slova Martina Staszka z rozhovoru, který nám poskytl. A sice, že Martin má obdivuhodnou schopnost, nachipovat se v začátku turnaje. Jeho tradičně agresivní hra tentokrát úspěch neslavila a Martin byl z turnaje eliminován během druhého hracího dne stejně jako ostatní naši hráči.

Růžička s Kabrhelem však nelenili a hráli velmi úspěšně side eventy. Vojta Růžička nastoupil spolu s dalšími 213ti hráči do vedlejšího turnaje s buy inem 2.000 euro a probojoval se v něm až na finálový stůl. Nakonec skončil na sedmém místě s výhrou 14.000 euro. Martin Kabrhel navázal na své slavné úspěchy v side eventech EPT z dřívějška a v turnaji se startovným 5.000 euro se v konkurenci 175ti hráčů dostal až do závěrečného heads upu, v němž se však musel před svým soupeřem sklonit. Za druhé místo inkasoval 142.000 euro, v přepočtu tedy více než 3.500.000 korun.

Je to jistě krásná výhra, nicméně vzhledem k tomu, že Martin Kabrhel hrál i Super High Roller za 100.000, hlavní turnaj za 10.000 a krátce po skončení úspěšného side eventu naskočil do High Rolleru za 25.000 euro, asi mu to život nezmění. Pokud Martin trefí ten poslední High Roller, určitě vám dám vědět.

Reklama