Hlavní obsah

Co si koupil Martin Staszko za 100 mega?

Minulé úterý jste měli příležitost přečíst si první část rozhovoru s Martinem Staszkem. Dnes na vás níže čeká slibované pokračování. Připoutejte se, prosím, bude to jízda!

Foto: Tomáš Stacha

Někdo lítá na turnaje vlastním tryskáčem, někdo vrtulníkem, Martin jezdí z letiště autobusem. Proti gustu žádný dišputát.

Článek
Fotogalerie

Martine, skončil jsi na 14. místě v anketě sportovec roku 2011, za tebou byli takoví velikání našeho sportu jako třeba Lukáš Bauer nebo Roman Kreuziger. Vážíš si tohoto ocení? Považuješ poker za sport?

Svého umístění v anketě sportovec roku si velmi vážím. To, že jsem se objevil na slušném místě, je výborné pro celý český poker. Jsem rád, že dost novinářů hlasovalo pro mě a tím řekli i svůj názor na to, zda považují poker za sport. Já považuji poker za sport, a to zejména turnajový poker, kde má každý na startu stejný počet žetonů a podobně jako v jiných sportech se platí startovné a nejlepší hráči si rozdělí mezi sebou dle pořadí peníze. Cash Games už je něco jiného, je to samozřejmně také dovednostní hra, ale narozdíl od turnajů tam chybí sportovní charakter. Nehraje se o pořadí, můžeš si vzít na začátek různý počet žetonů, skončit kdy chceš, dokoupit žetony.

Marty mi v rozhovoru vyprávěl o vašem setkání loni na WSOP, když jste se potkali ve frontě na registraci do nějakého menšího turnaje. Prý jsi mu říkal, že už teď patříš do TOP 10 v neholdemových variantách pokeru a v holdemu tam budeš do roka. Zdálo se mu to tehdy velmi troufalé a sebevědomé.

To top 10 bylo myšleno v některých dalších hrách (ne ve všech). I tak to bylo asi trochu přehnané, ale každopádně si věřím ve více variantách pokeru a pokusím se to prokázat i nějakým dobrým výsledkem třeba už letos na WSOP.

Vím o tobě, že jsi zásadně proti dealům v turnajích. Jaký je hlavní důvod? Nechceš dělat deal se slabšími hráči nebo to prostě bereš jako sport, který musí mít jasného vítěze?

Chci turnaje dohrávat do konce, i když vím, že spousta hráčů neví, kolik by měli v dealu dostat a občas bych jistě udělal výhodný deal. Přesto turnaje rád dohrávám do konce. Jsem soutěživý, mám rád sportovní zápolení a jsem zásadně proti jakýmkoliv dohodnutým výsledkům ve sportu a stejně tak to beru i v pokeru. Přestože v pokeru se deal nepovažuje za něco nemorálního. Navíc tím, že odmítám dealy, se zdokonaluji ve hře v posledních lidech a získané zkušenosti se pak hodí v dalších turnajích.

Na závěr se musím zeptat, co jsi si za těch vyhraných 100 mega koupil? Bylo to něco zásadního (auto, byt) nebo jen něco pro radost sobě či rodině?

Nic zásadního jsem nekoupil, už před WSOP jsem měl peněz vyhraných v pokeru dost. Rodinu jsem vzal do Las Vegas na finále, to byl asi můj největší výdaj.

Reklama