Hlavní obsah

Patrik Antonius - profil skandinávského žraloka - II. část

První velké trefy v živých turnajích zažil Patrik Antonius v roce 2005. Vítěznou šňůru odstartovalo první místo v Ladbrokes Scandinavian Poker Championship, které mu vyneslo $66.261, v září zazářil v EPT Barcelona, kde vyhrál za třetí místo $145.000.

Foto: partypoker.com

Mladý Fin se přestěhoval do Ameriky, aby tam objevil své místo u pokerového stolu. Nyní patří mezi absolutní špičku.

Článek

Další prvenství na turnaji EPT v Badenu s výhrou $343.000 následovalo hned v říjnu a konečně v prosinci téhož roku obsadil 2. místo ve WPT v lasvegaském casinu Bellagio, za které inkasoval $1.045.000. V té době plné úžasných úspěchů se ambicióznímu Skandinávci potvrdilo, že stěhování do Las Vegas a dráha profesionálního hráče pokeru bylo tou nejlepší volbou a vydobil si místo mezi předními světovými hráči.

Konto výher v živých turnajích Patrika Antoniuse dodnes čítá sumu přesahující 5 miliónů dolarů a neustále roste, o čemž svědčí například nedávné vítězství v australském turnaji Aussie Millions či čerstvé 6. místo v EPT €100.000 Super High Roller. Finský hráč je často vidění u vysokých cash games, rád trénuje v Las Vegas s těmi nejlepšími kolegy z branže. Protože se nikde nezveřejňují výhry z kešovky, kolik miliónu dolarů celkem Antonius pokerem vydělal, ví jen on sám, maximálně jeho účetní.

Svůj volný čas tráví Patrik nejraději na tenisovém kurtu, golfovém hřišti nebo v posilovně. Dává si záležet, aby byl v dobré fyzické kondici, což je dle jeho slov velmi důležité i pro výkon v pokeru. Ve sportu si věří a rád uzavírá vysoké sázky na své vítězství, třeba i s Gusem Hansenem, se kterým si občas pinkne tenis. Nyní žije se svou ženou a dvěma dcerkami v Monte Carlu, vlastní několik domů po celém světě, vozový park luxusních vozů a těší se z bohatství, které vyhrál v kartách. Úžasný příběh jednoho z nejlepších světových hráčů zdaleka nekončí.

Reklama