Hlavní obsah

Mario "Šempion" Bureš - zástupce romské pokerové školy

Po rozhovorech se skutečnými pokerovými esy (Gusem Hansenem, Martinem Hrubým a Martinem Staszkem) tu máme tentokrát interview velmi aktuální. Vyzpovídal jsem vítěze květnového turnaje České Pokerové Tour, Maria "Šempiona" Bureše, zástupce romské pokerové školy. Vzhledem k tomu, že High Roller vyhrál rovněž Rom, uznávaný hráč Josef Guláš, terminus technicus "Romská pokerová škola" není zcela od věci.

Foto: Tomáš Stacha

Romové totálně ovládli květnové pokračování České pokerové Tour. Josef Guláš vyhrál High Roller a Mario Bureš Main Event.

Článek
Fotogalerie

Gratuluju k trefě. Jak se ti hrálo? Měl jsi štěstí, nebo jsi byl prostě nejlepší?

Děkuju moc, jsi kámoš Tony. Určitě jsem měl během turnaje hodněkrát velké štěstí, to k tomu samozřejmě patří. Bez štěstí ani nejlepší hráč na světě velký turnaj nevyhraje. Byla tam spusta skvělých hráčů.

Vyhrál jsi téměř 300.000 Kč za dva dny dřiny, na nejprestižnějším českém turnaji. Co to pro tebe znamená?

Ty prachy jsou super, ale poker je sport a sport se hraje kvůli pocitu z vítězství. Největší radost mám samozřejmě z prvního místa a z toho poháru. Určitě jsem radši, když jsem vyhrál 1. místo v turnaji a pohár, než kdybych vyhrál třeba o 50.000 víc a skončil na druhém místě.

Sehrál jsi nějakou důležitou handu v turnaji, která tě nakopla a pomohla ti třeba k větší psychické pohodě?

Při blindech 150/300 jsem si raisenul A-4 v barvě na 700, Lukáš "Paštika" Dydek mě reraisenul na 2.000, já znovu navýšil na 4.500 a on mi poslal plnou asi 20.000. Věděl jsem, že nic nemá, a tak jsem téměř okamžitě dorovnal. Zeptal se mě, jestli mám esa a já se jen zasmál a zakroutil hlavou, že ne. Otočil 7-8 ve stejné barvě, jako bylo moje A-4. Ustál jsem to a pak se mi začalo dařit. Jinak Lukáše považuji za velmi dobrého hráče a uznávám ho.

Jak dlouho se pokeru věnuješ, kdo tě k němu přivedl? Vím, že hraješ hlavně na živo, začínal jsi na kešovce nebo na turnajích? Co tvoje dosavadní úspěchy?

Hraju to asi 3 roky a začínal jsem na kešovce. V současné době hraju prakticky jen turnaje. Před trefou na ČPT už jsem byl párkrát na finálovém stole větších turnajů v Rozvadově. Nejen v začátcích, ale prakticky stále na většině turnajů mě hodně pomáhá a podporuje mě táta. Je pro mě psychickou podporou v dobách, kdy se mi nedaří.

Máš nějaké oblíbené kasíno, kde se ti dobře hraje. Po výhře na ČPT se doslova nabízí odpověď..

Já už předtím chodil nejraději do Card Casina na Smíchov. Jsou tam nejlepší turnaje u nás a díky skvělému floormanovi Vencovi Rychtaříkovi to má vždy úroveň a navíc to vypadá, že se mi tam začalo dařit.

Jaké máš pokerové plány do budoucna? Co je tvým pokerovým snem?

Mým snem je zahrát si v Praze hlavní turnaj European Poker Tour a u stolu se potkat s Gusem Hansenem a Danielem Negreanu. Toho mám asi nejradši z hráčů světové špičky. Nejen proto, že je to také Kanaďan :)

Reklama