Hlavní obsah

Rozhovor s Janem Koukalem, trenérem Guse Hansena

Squashista Jan Koukal je 13ti násobným mistrem České republiky a vicemistrem Evropy ve squashi. Našemu squashi kraluje od 14ti let, pokud není zraněný, nemá u nás stále konkurenci. Většinu roku tráví cestováním po světových turnajích. Loni udělal světový rekord v počtu odehraných turnajů na profesionální squashové tour. Na světovém žebríčku byl nejvýše na 39. místě. Strávili jsme spolu nespočet hodin nejen na squashovém kurtě, ale i v hospodě při pokeru.

Foto: Tomáš Stacha

Honzovi nikdo neřekne jinak než Kouki, s Gusem jsou výborní kamarádi, oba mají rádi sport a rádi se baví životem. Uvažuje Kouki o pokerové kariéře? ...

Článek
Fotogalerie

Kdy jsi se poprvé setkal osobně s pokerem? Bylo to při živé hře nebo on-line?

Jestli mě paměť neklame, s pokerem jsem začínal v restauraci Na Václavce při našich pravidelných pátečních partičkách, které byly nejlepší v tom, že všechno, co člověk za večer v pokeru vyhrál, na závěr za 2 minuty prohrál v naší oblíbené čelovce. Bylo to hodně živé, a živá hra mě baví daleko víc. Specielně v naší sestavě to bylo vždy hodně výživné.

Jak došlo k tvému prvnímu setkání s Gusem Hansenem? Bavíte se také o pokeru nebo jen o holkách a o squashi?

S Gusem jsem se potkal na WPT v Bratislavě, kam mě povolali kamarádi, co turnaj pořádali, abych si přijel s Gusem pinknout squash, že je squashový fanatik. To můžu jen potvrdit. Ale on je celkově sportovni fanatik a svým vlastnim způsobem génius, takže některé rozhovory fakt stojí za to a človek by nevěřil, na čem jsme byli schopní se třeba i na několik hodin zaseknout.

Prozradíš nám nějakou perličku o Gusovi?

Gus sám o sobě říká, že je daleko lepším hráčem backgammonu než pokeru, ale to asi ví kde kdo. Mě přijde zajímavější, že je stejně tak přesvědčen, že drží světový rekord v počtu zmeškaných odletů letadel za rok.

Často se účastníš nejrůznějších pokerových akcí (tv poker show, charitativní turnaje, hrál jsi i Unibet open, turnaj týmů s profíkama). Nenapadlo tě, že po skončení squashové kariéry můžeš zkusit pokerovou?

Je to poměrně lákavá představa a trochu si s ní pohrávám:)

Jaká je tvá dosavadní nejvyšší výhra na jednom pokerovém a na jednom squashovém turnaji?

Squashová asi 5 tis doláčů a pokerová myslím 2,5 tis éček. ale když to člověk trefí pořádně na pokeru, tak to je daleko větší bingo než na squashi:). Nebýt sponsorů, nemohl bych se squashi vůbec profesionálně věnovat. Bohužel se v tomto sportu na prize money vydělávat nedá. Naštěstí mě dlouhodobě podporují firmy Soitron, Adidas, Tecnifibre, restaurace Na Václavce nebo zen Asian Wellnes.

Čím se zabavuješ na turnajích, když zrovna nehraješ a nekalíš? Hráváte s mladýma taky poker?

Hrajeme s klukama hodně backgammon, protože na to stačí 2, ale když se nás sejde víc, tak poker dostává přednost a někdy to je vyhecovanějsi a daleko osobnější než naše squashové zápasy.

Reklama